Merhaba 2023! Dünya yeni yılı kutluyor, ilk fotoğraflar geldi

Merhaba 2023! Dünya yeni yılı kutluyor, ilk fotoğraflar geldi

Her sene olduğu gibi Yeni Zelanda, yeni yıla giren ilk ülke oldu. Avustralya Sydney'de takvimler değişmeden üç saat önce gökyüzünü havai fişekler aydınlattı.


Tarih: 31.12.2022 17:23

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla tarihi bir dönüm noktası yaşayan dünya, 2022'ye elveda diyor. Okyanusya'nın ucundaki Yeni Zelanda, 2023'e 'merhaba' diyen ilk ülkelerden biri oldu. Yeni Zelanda ile birlikte bölge ülkeleri Samoa ve Tonga da 2023'e girdi.

 

Takvimlerin en erken değiştiği ülke unvanına sahip Yeni Zelanda'da havai fişekler gökyüzünü aydınlattı. Yeni Zelanda'nın en kalabalık şehri Auckland'da sayıları 3 bin 500'ü bulan havai fişekler arka arkaya patladı. Yerel medya, Auckland'ın ikonik kulesi SkyCity'nin her yıl olduğu gibi 31 Ekim'deki kutlamaların gözdesi olduğunu yazdı. SkyCity'de geçen yıl koronavirüs nedeniyle havai fişek gösterisi gerçekleşmemişti.

 

Yeni Zelanda medyası, halihazırda yaz mevsimini yaşayan ülkede Auckland'ın yanı sıra başkent Wellington ve diğer pek çok şehirde de havai fişek gösterileri ve partilerle yeni yılın karşılandığını aktardı. 

2023

Avustralya'nın Sydney kentindeki ünlü Opera Binası'nda ise 2023'e üç saat kala havai fişek gösterisi başladı. AFP haber ajansı, Opera Binası ile Sydney Limanı Köprüsü'ndeki gösteriyi izlemeye gelenlerin fotoğraflarını servis etti.

 

AFP, asıl kutlamalardan önce, saat 21.00'de çocuklu aileler için kısa bir havai fişek gösterisinin gerçekleştiğini bildirdi.

 

Tarihinin en büyük havai fişek gösterisine hazırlanan Sydney'de, 2023 tam 100 bin havai fişeğin patlatılmasıyla karşılanacak. Avustralya medyası, liman bölgesinde saatler tam 24.00'ü gösterirken 1 milyon insanın toplanmasının beklendiğini yazdı.

 

Doğudan batıya doğru her ülkede saat başlarında benzer kutlamalar yapılacak. Sırasıyla Japonya, Rusya, Çin, Hindistan gibi ülkeler 2023'e girecek.


Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü