Mersin'de katliam gibi kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var: Kahreden görüntüler

Mersin'de TAG Otoyolu'nda meydana gelen, yolcu otobüsü, 2 otomobil ve 1 kamyonun karıştığı zincirleme kazada 10 kişi yaşamını yitirdi, 40 kişi de yaralandı.


Tarih: 27.05.2024 07:25

 Mersin-Adana TAG Otoyolu'nda feci kaza…

 

Adana istikametinde ilerleyen yolcu otobüsü yağışla birlikte hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçti.

 

Yolcu otobüsü, kamyon ve 2 otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.

 

ÇOK SAYIDA ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

 

TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, bir yolcu otobüsü karşı şeride geçerek 2 otomobil ve 1 kamyona çarptı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

 

mersin

 

BAKAN KOCA: 10 ÖLÜ, 40 YARALI VAR

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kazaya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Mersin-Adana Otoyolunda meydana gelen, yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetmiş, 9'u ağır olmak üzere 40 kişi yaralanmıştır. Yaralıların tedavilerine, Mersin Şehir Hastanesi, Mersin Tarsus Devlet Hastanesi ve Adana Çukurova Devlet Hastanesi başta olmak üzere, hastanelerimizde devam edilmektedir. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum"

 

yaralı

 

"KAZAYA DAİR GEREKLİ TAHKİKAT İVEDİLİKLE BAŞLATILMIŞTIR"

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazayla ilgili başsağlığı mesajı yayınlayarak "Tarsus - Adana - Gaziantep Otoyolu'nda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

 

erdoğan

 

"3 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ"

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi mevkisinde, TAG Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasının, herkesi derinden üzdüğünü belirtti. Kazayla ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını vurgulayan Tunç, şunları kaydetti: "Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum"

 

yılmaz tunç

 

VALİ PEHLİVAN'DAN KAZA YERİNDE AÇIKLAMA

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Şu anda Mersin ilimize bağlı Tarsus ilçemizin Yenice Mahallesi sınırları içerisindeyiz. Bugün akşam 19.00 sıralarında burada maalesef elim bir kaza gerçekleşti. Diyarbakır istikametinden Adana, oradan da Ankara ve İstanbul istikametine seyretmekte olan bir yolcu otobüsü otobanda nedeni henüz belirlenemeyen bir gerekçeyle şerit değiştirmek suretiyle karşı şeride geçti. Maalesef otobüs devrilerek gitmiş iki araçla çarpışmış, daha sonra karşı yönden gelmekte olan kamyonla da çarpışmasıyla can kayıplarımız oldu. Şu anda ilk belirlemelere göre 10 vefatımız, 39 da yaralımız var. İlk belirlemelere göre diyorum. Çünkü şu anda hastanelere intikallerimiz gerçekleşti. Gerçekten çok üzüldüm. Kayıplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

 

vali pehlivan

 

Kaza haberini alır almaz tüm ekiplerin olay yerine geldiğini belirten Pehlivan, otobüste 28 yolcu ile 4 mürettebat olduğunu kaydetti.


Öte yandan kazada hayatını kaybeden 10 kişinin cenazeleri hastane morglarına gönderildi.

 

kaza

 

"BAŞIMIZ SAĞ OLSUN"

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mersin TAG Otoyolu'nda meydana gelen elim trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

 

feci kaza

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, kazaya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Mersin-Adana otoyolunda meydana gelen kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar dilerim." dedi.

 

murat şahin

 

GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

 

28 yolcu ve 4 mürettebatın bulunduğu otobüsün sebebiyet verdiği kazaya tanık olan 41 yaşındaki Murat Şahin, o anları İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Şahin, ”Mersin istikametinden Adana istikametine gidiyorduk, hava yağışlıydı. İşte bir anda karşı taraftan otobüsün takla atarak geldiğini gördüm. Aracı dayım kullanıyordu zaten, ben yolcu konumundaydım. Otobüsün muavininin kazadan sonra, 'Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik' dediğini duydum. Zaten otobüsün şeklinden de belliydi. Otobüs direkt kırınca bu şekilde takla atarak geldi. Yolcular yolun sağına doğru savruldu. Takla atınca seyir halindeki iki aracın üzerine düştü. Kaza sonrası hemen yaralılara müdahale ettik. Maalesef küçük çocuklar da vardı. Allah rahmet eylesin” dedi.

 

İşte zincirleme trafik kazasından kahreden görüntüler:

 

mersin son dakika

 

mersin kaza son dakika

 

otobüs

 

kahreden

 

ölü

 

otobüs kaza

Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bitlis, Muş ve Hakkari'de bayram namazı heyecanı! Camilere akın ettiler

Van'da bayram namazında camiler doldu! Günün en güzel karelerini bıraktık

Meteoroloji birçok kente peş peşe sağanak yağış uyarısı yaptı

Van'da günlerdir haber alınamayan çobanı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Bayramınız mübarek olsun! En güzel, farklı, anlamlı Kurban Bayramı mesajları ve sözleri

Arafat'ta Telbiye duası! Milyonlarca hacı adayı aynı anda söyledi

Bakan Güler Çukurca'da! Mehmetçikle birlikte akşam yemeği yedi