Meteoroloji il il hava durumu tahminlerini yayınlandı! Kuvvetli yağmur var

Meteoroloji il il hava durumu tahminlerini yayınlandı! Kuvvetli yağmur var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM) merakla beklenen hava durumu için güncel bilgileri paylaştı. MGM, 10 Nisan 2024 tarihinde Türkiye'nin dört bir yanındaki hava koşullarını değerlendirdi. Bugün hava nasıl olacak? İşte detaylar...


Tarih: 10.04.2024 08:08 Güncelleme: 10.04.2024 09:04

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat, Rize ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Van, Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'de pus ve sis hadisesi olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 4-6 derece artacağı, doğu kesimlerde 2-4 derece azalacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmesi, rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 

hava durumu

 

KUVVETLİ YAĞIŞ, ÇIĞ VE KAR ERİMESİ UYARISI

 

Yapılan uyarıda kuvvetli yağmur nedeniyle olabilecek olumsuzluklara karşı, yüksek kesimlerde kar erimesi ve çığ tehdidine karşı dikkat edilmesi, bu yönde de tebdir alınması konusuna yer verildi.


Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu