MİT

MİT'ten terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Terörist Hüsnü Kümek öldürüldü

Terör örgütü PKK'nın sözde Süleymaniye sorumlularından Hüsnü Kümek, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.


Tarih: 06.03.2024 10:20

MİT, terör örgütüne karşı sınır ötesi operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Süleymaniye'deki saha ajanları sayesinde KCK-NLP mensubu Hüsnü Kümek'in saklandığı yeri tespit eden MİT harekete geçti. Toplanan istihbarat sonrasında kapsamlı bir çalışma sonunda Kümek etkisiz hale getirildi.

 

CEMİL BAYIK VE DURAN KALKAN'IN KORUMALIĞINI YAPTI

 

Kümek'in bir dönem PKK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık ve Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan'ın kurye ve korumalığını yaptığı ve Süleymaniye'de örtülü faaliyette bulunduğu tespit edildi.

 

PKK'nın istihbarat oluşumlarından NLP bünyesinde özel görevler icra eden Hüsnü Kümek'in, Süleymaniye ve Kelar'da örgüte yakın çevrelere yönelik eğitim faaliyetleri düzenlediği, çalışmaları esnasında elde ettiği istihbaratı örgütün üst yönetimine aktardığı ve bölge halkını Türkiye aleyhinde örgütlediği öğrenildi.

 

hüsnü kümek

 

TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYELİKTEN ARAMA KAYDI

 

"Şevger Azad Aras" kod adlı terörist Hüsnü Kümek, 1999 yılında PKK'ya katıldı. 2002-2003 arasında "Abbas" kod adlı Duran Kalkan'ın basın faaliyetlerinden sorumlu olarak faaliyet gösterdi. Sözde özel kuvvetler bünyesinde Kandil'de lojistik alanında çalıştı. 2012 yılında NLP bünyesinde görevlendirildi. Suriye'nin kuzeyinde sorumlu düzeyde görev yaptı.

 

Cemil Bayık'ın güvendiği ve sevdiği örgüt mensuplarından biri olarak tanınan Kümek hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan arama kaydı bulunuyordu.


Abone Ol 

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor

Hakkari'de beklenen deprem korkuttu! Bütün yollar kapanabilir, komşu ülkeler de etkilenecek

Simge Sağın'dan Icardi açıklaması: Hep dua ediyorum

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Taş evler sis bulutları arasında kaldı

Erciş'te koyunlarını ahıra kapatan hayvan sahibi gördüklerine inanamadı

Sel ve baskınları yaşanacak! 18 kente sarı kodlu uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı