Naci Görür

Naci Görür'den korkutan açıklama: Bu, daha fazla insan kaybı demek

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, önemli açıklamalarda yaptı. Görür, "bazı ilçelerin il olacağı" konusunda yaptığı açıklamada, "Bu, daha fazla insan kaybı demek" ifadelerini kullandı.


Tarih: 19.06.2023 00:00

Gündemi belirleyen önemli açıklamalarıyla bilinen yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu kez de bazı ilçelerin il olacağı yönündeki iddialara ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı. 

 

Konuya ilişkin resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Görür, "100 il 1000 ilçe olalım diye bir muhalefet partisi kampanya yapıyor, İktidarın da onu desteklediği söyleniyor." ifadelerini kullanarak şunları kaydetti:

 

"Daha yeni 50 binden fazla insanımızın bir gecede yok edildiği bir deprem ülkesinde neden 'Tüm kentlerimizin deprem dirençli olmasını istiyoruz' diye bir hareket başlatılmıyor? Daha fazla kent; daha fazla nüfus, daha fazla yapı ve depremde daha fazla insan kaybı demek değil mi? Buna prim verme ey halkım! 'Depremde insanımız ölmesin'i talep et."

 

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" açıklamasıyla 19 ilçenin daha il olabileceğinin sinyalini vermişti.

 

haberglobal


Anahtar Kelimeler: naci görür deprem
Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Sağanak yağış devam ediyor! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Çığ gibi büyüyor! Edremit Belediyesi de işçi kıyımı yanlışını yaptı

Bunca insanın hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Van'da işten çıkarılan işçiler yürüyüş düzenledi

Acı haber geldi! Çatak'ta yıldırım düştü: Güvenlik korucumuz Çetin Şeylan şehit oldu

Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü