Ne güzel haberler bunlar! Ekipler seferber oldu: Enkazda mucizeler yaşanıyor

Ne güzel haberler bunlar! Ekipler seferber oldu: Enkazda mucizeler yaşanıyor

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde yıkım meydana getiren depremlerin ardından enkazda kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Zamanla yarış sürerken, mucizeler de yaşanıyor.


Tarih: 09.02.2023 01:06 Güncelleme: 09.02.2023 02:37

Türkiye, can kayıplarına ağlarken, enkazdan sağ olarak kurtulanlar için de mutlu oluyor.

 

Depremde; Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da da yıkımlar meydana geldi. Çok sayıda vefatımız ve yaralımız da var...

 

 

Enkaz altından 72 saat sonra kurtarıldı


 

Deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları için Hatay'a gelen Antalya Alanya AFAD ekipleri şehirde yıkılmış bir binadan ses duyunca çalışma başlattılar. Saatler süren çalışmanın ardından enkazdan 72 saat sonra 55 yaşlarındaki bir adam kurtarıldı. Sağlık ekiplerine teslim edilen depremzede vatandaş ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

Enkazdan 69 saat sonra kurtarıldı, AFAD ekipleri sevinçten gözyaşı döktü


 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye giden Mardin, Sakarya ve Şanlıurfa AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, UMKE ve itfaiye ekipleri, Birecik ilçesinde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Meydan Mahallesi'nde yıkılan Kaya Apartmanı'nda enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Çalışmalarda sona yaklaşan ekipler, yıkıntılar arasından gelen sese odaklanarak çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, depremden 69 saat sonra iki çocuk annesi 28 yaşındaki Gülsüm Karayılan'ı enkazdan sağ çıkarmayı başardı. Omuzlarda taşınarak ambulansa konulan kadın hastaneye kaldırıldı. Kadını kurtaran ekipler, birbirlerine sarılarak dakikalarca sevinç gözyaşları döktü. Daha önce de genç kadının eşi ve iki çocuğu, ekipler tarafından sağ olarak çıkarılmıştı.


 

Birecik Kaymakamı Kadir Duman ve ilçe belediye başkanı Mahmut Mirkelam, bölgeye giderek bina enkaz çalışmalarını yerinden takip etti.

 

Adıyaman'da 2,5 yaşındaki çocuk 60 saat sonra enkazdan kurtarıldı


 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerde etkilenen 10 ilden biri olan Adıyaman’da ekipler aralıksız çalışmalarına devam ediyor. Ekipler enkazdan gelecek güzel bir haber için canhıraş bir şekilde koordineli olarak can kurtarmak için gayret gösteriyor. Depremde Gölbaşı ilçesi Fatih Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde 4 katlı binanın enkazından 60 saat sonra 2.5 yaşında Ali Kaan Gül’ü ekipler sağ olarak kurtardı.


 

Öte yandan enkazdan 5 kişilik aileden sadece 2,5 yaşındaki Ali Kaan Gül’ün kurtarıldığı aktarıldı.

 

Gaziantep'te baba ile kızı enkazdan sağ olarak kurtarıldı


 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Gaziantep’te yıkılan binaların enkazında Iraklı kurtarma ekibi de çalışmaya devam ediyor. Ekipler, aralıksız çalışmalarına devam ederken bir kız çocuğu ile babasına ulaşarak onları sağ olarak kurtardı. Baba ile kızı daha sonra sağlık ekiplerine teslim edildi.

 


Anne ve iki kızı 66 saat sonra kurtarıldı

 

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremde arama ve kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Adıyaman'ın Sakarya Caddesi'ndeki Demir Apartmanı'nda enkaz altında kalan Ayşe Atçeken ve kızları Emine ile Feyza, 66 saat sonra Karabük UMKE ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldı. İlk müdahalenin ardından kadın ve kızları ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

 

67 saat sonra sağ çıkarıldı, vatandaşlar alkışlarla moral verdi

 

Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde Elbistan ilçesinde de yıkımlara neden oldu. İlçeye bağlı Güneşli Mahallesi'nde bulunan 5 katlı Sevinçler Apartmanı'nda kurtarma çalışması yapan ekipler, enkaz altında kalan 42 yaşındaki Sevinç isimli kadın ile iletişim sağladı. Yoğun çaba sarf eden kurtarma ekipleri, depremden 67 saat sonra Sevinç isimli kadını enkazdan sağ olarak çıkarmayı başardı. Etrafta umutlu bekleyişlerini sürdüren vatandaşlar, yaralı ambulansa bindirilirken ekipleri alkışlarla tebrik etti.

 


Eline kazmayı alan milletvekili enkazdan 3 çocuk babası vatandaşı kurtardı

 

Milletvekili Eser, sabaha karşı yaşanan depremin ardından yardım için depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’a gitti. Eser, depremin yaşandığı günün akşamı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yakınında bulunan ve depremde yıkılan binanın enkazında arama kurtarma çalışmasına katıldı. Eline kazmayı alan Eser, enkazın altına girerek, kurtarılmayı bekleyen 41 yaşındaki Ökkeş isimli vatandaş için elinde kazmayla büyük çaba gösterdi. 1 saatlik çalışmanın ardından kurtarma ekibindekiler ve Milletvekili Selman Oğuzhan Eser’in çabalarıyla vatandaş enkaz altından çıkarıldı. Saatler sonra enkaz altından çıkarılan Ökkeş, enkazın altında eşiyle birlikte 3 çocuğunun bulunduğunu söyleyerek, “Allah sizlerden razı olsun, Allah sizi yormasın" dedi.

 

Kahramanmaraş’ta enkazdan 12 yaşındaki çocuk 68 saat sonra sağ kurtarıldı

 

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde ciddi yıkımlara neden oldu. Kahramanmaraş’ta görevlendirilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi A Takımı’nda görevli ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gece gündüz enkaz başında görev yapan ekipler yıkılan binanın enkazından 68 saat sonra 12 yaşındaki Yusuf Elmaruf’u sağ olarak kurtardı. Kurtarılan çocuk sağlık ekiplerine teslim edildi.

 

Zonguldaklı anne ve kızı 65 saat sonra kurtarıldı

 


Kahramanmaraş’ta çalışmalarına devam eden maden işçileri, depremin 65’inci saatinde anne ve kıza ulaşmayı başardı. Bir binadan cenaze alan madenciler ses duyması üzerine arama ve kurtarma çalışmasını yoğunlaştırdı. Diğer kurtarma ekiplerinin de yardımıyla 8 saat mücadele veren maden işçileri, göçükte kalan anne Sevim ve kızı 4 yaşındaki Melisa’ya ulaştı. Bu sırada anneyle konuşan madenciler, anne Sevim Toygun’un Zonguldaklı olduğunu öğrendi. Enkazda sürünerek aileye ulaşan ekipler, yoğun çalışma sonucu anne ve kızını kurtardı.


Anne Sevim ve Melisa’nın göçükten çıkarılışı sırasında kurtarma ekipleri büyük sevinç yaşadı. Anne ve kızı, sağlık kontrolleri için hastaneye kaldırıldı.

 

60 saat sonra enkazdan sağ kurtarıldı

 

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremde yıkılan Karamanlı Mahallesi Şekerdere Caddesi üzerindeki Şeyh Şamil Apartmanı’nın enkazından 60 saat sonra güzel bir haber daha geldi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerce K-9 köpekleri ile yeri tespit edilen vatandaş için seferber olundu. Bölgede çalışma başlatan Sakarya itfaiyesi, Sakarya Arama Kurtarma ve Yangın Timi (SAKTİM), Kahramanmaraş İtfaiyesi ve Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerince saatlerce süren çalışmalar neticesinde Emine Gökşen enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

 

Kahramanmaraş'ta anne ve kızı enkazdan 67 saat sonra kurtarıldı

 

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ekipler Sevinçler Apartmanı’nın enkazından anne Sibel Aslan (40) ile kızı Mihriban Aslan’ı (20) sağ olarak kurtardı. Kurtarma anında yaşanan sevinç kameraya anbean yansıdı.

 

Kahramanmaraş'ta bir kadın enkazdan 51 saat sonra sağ olarak kurtarıldı

 

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yıkılan binanın enkazında kurtarma çalışmaları sürerken, 51 saat sonra bir kadın sağ olarak çıkartıldı. Kurtarma anı saniye saniye cep telefonu kamerasına yansıdı.

 

Kahramanmaraş'ta 65 saat sonra bir kişi daha enkazdan sağ kurtarıldı

 

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Deprem sonrasında yıkılan Hayrullah Mahallesi’ndeki Lütfiye Apartmanı’nın enkazından 65 saat sonra güzel bir haber daha geldi. Ekiplerin hummalı çalışması sonrasında göçük altında kalan Muhammet Recep (40) sağ olarak enkazdan kurtarıldı. Kurtarılma anı kameralara yansıdı.

 

Enkazdan 3 gün sonra sağ olarak kurtarıldı

 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli depremde 10 ilde çok sayıda bina yerle bir olurken, Kahramanmaraş’ta 31 yaşındaki Asım Tutar (31) da yıkılan binanın enkazı altında kaldı. Enkaz altında çocukları Ejrin Tutar (7), Mustafa Yağız Tutar (5), Ayşenur Tutar (4) ve eşi Meftun Tutar ile kalan Asım Tutar, ekiplerin yoğun çabasının ardından sağ olarak enkaz altından çıkarıldı. Tutar'ın eşi ve çocuklarının ise hayatını kaybettiği öğrenildi.


3 gündür eve gitmeyip enkaz başında beklediğini söyleyen Asım Tutar’ın kardeşi Mustafa Tutar, “Çok sevinçliyim. Allah kimsenin başına vermesin” dedi.

 

Aynı aileden 3 kişi, 61 saat sonra enkazdan sağ çıkartıldı

 

Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesine bağlı Şazibey Mahallesi'nde yıkılan 7 katlı Yunus Apartmanında devam eden arama kurtarma çalışmalarından mutlu haber geldi. Depremden 61 saat sonra aynı aileden 3 aylık Fatma Naz Durmaz, anne Emine Durmaz ve baba Cebrail Durmaz sağ kurtarıldı. Enkaz altından çıkartılan 3 kişi, hastaneye kaldırıldı.


Çalışmaların sürdüğü enkazdan başka sesler de duyulduğu belirtildi.

 

Enkaz altından bir kadın daha kurtarıldı

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem bölgesine giden Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi Güneşli Mahallesi’nde 40 yaşındaki Hacer Demirel’i enkaz altından çıkardı.

 

Mudanya Belediyesinden yapılan açıklamada, "Tüm Türkiye tek yürek, kalbimiz depremin vurduğu 10 ilimizde atıyor. Gözümüz kulağımız ekiplerden gelen haberlerde. Bölgedeki tüm ekiplerin çalışmaları çok kıymetli" ifadeleri kullanıldı.
Ekiplerin bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

Hatay'da 6 yaşındaki Fatma 61 saat sonra kurtarıldı

 

Hatay'da deprem sonrası Konya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin UMKE ve askerlerle birlikte Kunduracı Abbuş Sokak'ta yürüttüğü arama kurtarma çalışmasında 6 yaşındaki Fatma Açıkgöz'e ulaşıldı. Yapılan çalışmalarla küçük Fatma enkazdan çıkartılarak sedyeye alınıp ambulansa taşındı. Kurtarma ekipleri ve çalışmaları takip eden Fatma'nın yakınları büyük sevinç yaşadı. Fatma, sedyeyle ambulansa taşınırken elini tuttuğu yakınına “Ne olur yanıma birisi gelsin” diye seslendi.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri şu ana kadar 103 kişiyi enkazdan canlı çıkardı.

 

13 yaşındaki Enes enkaz altından sağ salim çıkartıldı

 

Kahramanmaraş merkezli iki şiddetli depremin ardından 10 ilde arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor. Günlerdir özveri ile kurtarma çalışmalarına katılan Rize'den giden ekiplerden sevindirici görüntüler gelmeye başladı. Saatler geçmesine rağmen umut dolu bekleyişler sürerken Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde enkazın altında kalan 13 yaşındaki Enes'i bulunduğu yerden çıkartmak için bir yandan çalışma yapan ekipler diğer yandan küçük çocuğu sakinleştirmeye çalıştı. Saatler sonra ulaşılabilen ve ilk sözü ‘Çok kötüyüm’ olan Enes başarılı çalışmanın ardından hayata yeniden merhaba dedi. Enkaz altından alkışlar eşliğinde çıkartılan Enes sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

Macar ekip 1,5 yaşındaki bebeği enkazdan sağ çıkardı

 

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülkeye gelen yabancı arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Macaristan'dan gelen kurtarma ekibi, Hatay'daki enkaz bölgesinde çalışmalara destek veriyor. Ekipler, enkaz altında kalan 1,5 yaşındaki bebeği sağ olarak çıkardı.

 

Hatay'da 65 saat sonra 10 yaşındaki Mehmet enkazdan sağ kurtarıldı

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere pek çok şehirde hasar ve can kaybı yaşandı. Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere İstanbul’dan İGDAŞ arama kurtarma ekipleri de Hatay'a geldi. Enkaz altında kalan 10 yaşındaki Mehmet, ekipler tarafından 65 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

 

62 saatin ardından alkışlarla enkazdan çıkarılan 18 yaşındaki genç tedavi altına alındı

 

10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları gece gündüz demeden tüm hızıyla devam ediyor. Enkaz altında geçen her saat depremzedelerin yaşam mücadelesini zorlaştırıyor. Arama kurtarma ekipleri ise geçen onlarca saate rağmen 1 kişiyi dahi olsa enkazdan sağ çıkarabilmek için canla başla mücadele veriyor. Hatay’ın Antakya ilçesi Yüzbaşı Asım Caddesi 15. Sokak’ta yıkılan bir apartmanda çalışma yapan arama kurtarma ekipleri, enkazın altından yaşam belirtisi aldı. Çalışmaların 62’nci saatinde gelen yaşam belirtisi üzerine yoğunluk gösterilen noktadan 18 yaşında bir genç çıkarıldı. Alkışlar eşliğinde enkazdan çıkarılan 18 yaşındaki genç, Eskişehir’den Hatay Antakya’ya gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

 

66 saat göçükte kalan gencin ilk isteği çikolata oldu

 

Hatay 600 Evler'de yaşayan Ali Sarınay (16) depremin 65. saatinde ekiplerin yaklaşık 6 saatlik çalışması sonucu sağ olarak enkaz altından çıkarıldı. Enkaz altında iken ekiplerden çikolata isteyen 16 yaşındaki Ali Sarınay'a çevrede bulunan herkes çikolata verdi. Ekipler tarafından çıkarıldıktan sonra ilk müdahalesi sahra hastanesinde yapılan genç daha sonra hastaneye kaldırıldı. Bu arada Ali Sarınay kurtarıldıktan sonra kendisini gözyaşları içinde bekleyen ablasına sarıldı.

 

Depremin 62. saatinde enkazdan sağ olarak çıkartıldı

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere pek çok şehirde hasar ve can kaybı yaşandı. İstanbul Eyüpsultan Belediyesi de depremin yaşandığı ilk gün 13 personel ve bir araçtan oluşan Eyüpsultan Afet Yönetim Birimi (ESAY) ekiplerini arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için AFAD koordinesinde deprem bölgesine gönderdi. AFAD'ın koordinesinde Hatay İskenderun'daki çalışmalara katılan ESAY arama kurtarma ekibi, bugüne kadar 32 kişiyi enkaz altından sağ olarak çıkardı. Depremin 62’inci saatinde de İskenderun Devlet Hastanesi Acil Servisi karşısında yer alan bir binada çalışma yapan ESAY ekipleri, bir genci enkazın altından sağ olarak çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti.

 


Enkazdan 62'nci saatte çıkarılan 6 aylık bebek tedavi altına alındı

 

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve toplam 10 ilde yıkıma neden olan iki büyük depremin ardından arama kurtarma çalışmaları gece gündüz demeden devam ediyor. Her geçen saat enkaz altında yaşam mücadelesi zorlaşırken, arama kurtarma ekipleri tek bir ses duyabilmek için çaba gösteriyor. Umutların yavaş yavaş tükenmeye başladığı şu saatlerde Hatay’ın Ürgenpaşa Mahallesi Asım Sokak'ta yıkılan bir apartmanın enkazındaki çalışmalarda annesi ile beraber 6 aylık bir erkek bebek sağ olarak kurtarıldı. Çalışmaların 62’nci saatinde sağlıklı bir şekilde enkazdan çıkarılan 6 aylık bebek, Eskişehir’den arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla gelen ambulans personelinin ilk muayenesinden geçti. İlk muayenenin ardından 6 aylık bebek Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

 

Enkaz altındayken bebeğini emzirerek hayatta kalmasını sağlayan annenin kurtarılması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

 

Depremden 50 saat sonra anne ile oğlu enkazdan sağ kurtarıldı

 

Ümraniye Belediyesi Arama ve Kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde büyük hasara neden olan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından, AFAD'ın çağrısı üzerine harekete geçti. Kısa sürede Hatay'a ulaşan ekip, arama kurtarma çalışmalarına başladı. Depremin üçüncü gününde enkaz başlarında umutlu bekleyiş sürerken, arama kurtarma ekipleri ise çalışmalarına devam etti. Saatler boyunca süren kurtarma çalışmalarına devam eden Ümraniye Belediyesi Arama ve Kurtarma ekipleri ise depremden 50 saat sonra Hatay Emek Mahallesi'nde yıkılan 4 katlı binanın birinci katındaki anne Dudunaz ve oğlu Asaf'ı saatler süren çalışma sonucu kurtardı. 50 saat sonra anne ile oğlunun enkazdan sağ kurtarılması büyük sevince neden oldu.

 


12 yaşındaki Ege 62 saat sonra enkazdan böyle kurtarıldı

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arama kurtarma ve sivil gönüllü ekipler, depremden yaklaşık 62 saat sonra Hatay Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Yeşilyurt 1 Apartmanı enkazı altındaki Ege Et isimli çocuğu sağ çıkardı. Tedavisi yapılmak üzere ambulansa bindirilen Ege, sağlık görevlilerine teslim edilerek tedavi altına alındı.

 

Ekiplerin çalışmaları aralıksız sürüyor.

 

40 saat sonra enkaz altından gelen gülümseme

 

Türkiye’yi büyük üzüntüye boğan deprem bölgesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde görevlendirilen İzmit Belediyesi arama kurtarma ekipleri ile AFAD, enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmalar sırasında ‘Sesimi duyan var mı?’ çağrısına cevap veren 66 yaşındaki kadına 40 saatte ulaşıldı. Enkaz altında yaşam koridorunda görüntülenen Şennur teyze, ekipleri görünce gülümseyerek gelecek yardımı bekledi. Ekiplerin yardımıyla çıkarılan kadının mutluluğu gözlerinden okundu. Sağlık ekiplerine teslim edilen kadın hastaneye sevk edildi.


Anahtar Kelimeler: van haber van haberleri deprem
Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler