Bezirhane’de ‘Notalardaki Vatan Aşkı’ konser ve söyleşisi düzenlendi

Bezirhane’de ‘Notalardaki Vatan Aşkı’ konser ve söyleşisi düzenlendi

Bezirhane Buluşmaları Kapsamında Nevşehir’e Gelen Bas Bariton Burak Bilgili Ve Piyanist Gökhan Aybulus, “notalardaki Vatan Aşkı” Başlıklı Etkinlikte Konser Verdi.


Tarih: 25.10.2019 16:25

Bezirhane Buluşmaları kapsamında Nevşehir’e gelen Bas Bariton Burak Bilgili ve Piyanist Gökhan Aybulus, “Notalardaki Vatan Aşkı” başlıklı etkinlikte konser verdi.

Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Argos Kültür Sanat tarafından ortaklaşa düzenlenen ’Bezirhane Buluşmaları’ etkinlikleri kapsamında gerçekleşen konsere; Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve müzik severler katıldı.

Katılımcılar için özel bir program hazırladıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Bas Bariton Burak Bilgili, “Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Argos Kültür Sanat’a bizleri ağırladığı için çok teşekkür ediyorum. Bugün, vatan aşkı olan üç besteci Ravel, Rachmaninoff ve Ahmet Adnan Saygun’un hem hayatlarına dair bilgiler paylaşacak hem de Gökhan Aybulus ile eserlerini yorumlayacağız. Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sırasıyla Ravel ve Rachmoninoff’un eserlerini yorumlayan Bilgili ve Aybulus, daha sonra Cumhuriyetin ilk yıllarında üstün yetenekli çocuklar için çıkan yasa vesilesiyle müzik eğitimi alan Türk besteci ve sanatçı Ahmet Adnan Saygun’un Atatürk ile olan hatıralarını anlatarak sanatçının düzenlediği “Bozlak”, “Mavişim”, “Güvercin” ve “Köroğlu” adlı eserleri seslendirdi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler