Oğuzhan Uğur

Oğuzhan Uğur'dan açıklama geldi: Barajla ilgili toplam 5 tweet atıldı

Ünlü YouTuber Oğuzhan Uğur, yaptığı paylaşım nedeniyle kendisine soruşturma açılması konusunda açıklama yaptı.


Tarih: 13.02.2023 01:07 Güncelleme: 13.02.2023 13:16

Yayıncı Oğuzhan Uğur, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremin ardından, “BaBala TV” isimli sosyal medya hesabından Kahramanmaraş Kumçatı köyünde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı’nın duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunmuştu.

 

OĞUZHAN UĞUR KENDİNİ SAVUNDU

 

"Babala TV'de 500'e yakın gönüllü çalışıyor" diyen Oğuzhan Uğur kendisini ve ekibini şu sözlerle savundu:

 

"Gece gündüz telefon başındalar. Bölgeden gelen ihbarları değerlendiryor ve hemen teyit merkezimize götürüyorlar. Arkadaşımıza bir haber geliyor. Kendisini bakanlık yetkilisi olarak tanıtan bir hanımefendi diyor ki; efendim 'Uydu görüntülerini aldık, bunu insanlara duyurmamız lazım, lütfen paylaşın' diyor. Kadının bakanlık yetkilisi olduğunu Linkedin'den teyit ediyor arkadaşımız. Ve bizden bir gün önce paylaşılmış birkaç haberi görüyor. Gazeteler ve Malatya Valiliği de var açıklamalar arasında. Bunların tamamını teyit kabul ediyor arkadaşımız ve bu tweeti paylaşıyor.


Bunun yalan olduğu birkaç saat sonra ortaya çıkınca da hemen tweeti kaldırıyor. Tweetten zaten benim haberimin olması mümkün değil. Kemik ekibin haberinin olması da mümkün değil. Çünkü 5 dakikada 1000 tweet paylaşıyor Babala TV. Çünkü maalesef bu kadar çok ihbar alıyoruz. Arada asparagaslar elbet oluyor. Bunları teyit etmek zor oluyor ama ne olursa olsun biz teyit ettikten sonra bütün o bize gelenleri Babala TV hesaplarından paylaşıyoruz."

 

Oğuzhan Uğur konuşmasının devamında ise "Olay yani bu kaos, insanların bölgeyi terk etmesi, olaylar çıkması 11 Şubat gecesi saat 12.30’da oluyor. Biz tweeti 7 Şubat’ta atmışız ve 1.5 saat sonra kaldırmışız. Tweet o kadar aşağıda kalmış ve o kadar az etkileşim almış ki infial yaratması mümkün değil" dedi.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Sağanak yağış devam ediyor! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Çığ gibi büyüyor! Edremit Belediyesi de işçi kıyımı yanlışını yaptı

Bunca insanın hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Van'da işten çıkarılan işçiler yürüyüş düzenledi

Acı haber geldi! Çatak'ta yıldırım düştü: Güvenlik korucumuz Çetin Şeylan şehit oldu

Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü