Pınar

Pınar'ın ailesi isyan etti: Karşı tarafın parası var, kızımızı yakan katil ödül gibi ceza aldı

Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'ya verilen 23 yıl hapis cezasına Baba Sadık Gültekin'den tepki geldi. Baba Gültekin, "Karşı tarafın parası var. Kızımızı yakan katil ödül gibi ceza aldı" dedi.


Tarih: 20.06.2022 15:52

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020'de kayboldu.

 

Soruşturma kapsamında 5 gün sonra gözaltına alınan eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, çıkan kavgada Gültekin'i boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti.

 

Avcı'nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Gültekin'in kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' suçundan tutuklandı.

 

Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın telefon sinyallerinden ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da tutuklandı.

 

Cezası 23 yıla indirildi

 

Vahşi cinayetin faili ve suç ortaklarının yargılandığı davanın 13'üncü duruşması, Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

 

Mahkeme Cemal Metin Avcı'nın ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar verdi. Avcı'ya verilen müebbet hapis haksız tahrikle 23 yıla indi.

 

Mahkemede, katil Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın beraatine karar verdi.

 

Aile ve avukat karara isyan etti

 

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Pınar Gültekin'in ailesi ve avukat Rezan Epözdemir karara isyan etti.

 

Epözdemir, adaletin verilen kararla bugün öldüğünü söyledi.

 

"Bugün burada hukuk ölmüştür"

 

Gültekin Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, "Bugün burada hukuk ölmüştür, adalet ölmüştür. Bugün Muğla'da adalet ölmüştür" diyerek tepki gösterdi.

 

Epözdemir, "Diri diri yakıyor, gömüyor, bütün delilleri değiştiriyor, kimsenin inanmadığı bir kurgu savunmaya mahkeme itibar edip haksız tahrik indirimi uyguluyor" ifadelerini kullandı.

 

"Bu kararlar kadın katillerini meşrulaştırıyor"

 

Epözdemir konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

 

"Biz bütün aşamalarda bu cinayetin tek başına işlenemeyeceğini iddia ediyorduk. Açıkçası dosyadaki deliller de bunu gösteriyordu. 1,83 boyunda 68 kilo maktule ve cenin pozisyonunda varile konulmuş. Tahtayla sonra benzinle diri diri yakılmış, bir nehre atılmış. Sonrasında telefonu 4 parçaya, sim kartı 2 parçaya ayrılmış. Tasarlanarak, ilmek ilmek işlenerek tasarlanmış bir cinayet. Organize ve senkronize canavarca hisle işlenmiş bir cinayet. Hukuk bugün ölmüştür. Burada bugün adalet öldü. Bu caniye bugün haksız tahrik uygulandı. Bu gibi kararlar kadın katillerini meşrulaştırıyor."

 

"Karşı taraf maddi olarak güçlü, artık adalet beklemiyorum"

 

Rezan Epözdemir'in ardından söz alan Pınar Gültekin'in babası Sadık Gültekin konuştu.

 

Gültekin, "Benim kızım gittikten sonra içerde olsa ne yazar olmasa ne yazar. Bir baba olarak 2 senedir boşa geldik, bugün mahkemeyi terk ettim böyle sonuç çıkacağını biliyordum. Karşı taraf parasal maddi olarak güçlü, ben bu ülkede artık adalet beklemiyorum." ifadelerini kullandı.


Abone Ol 

İşte yeni düzenlemenin detayları! Erdoğan, 'Öğretmenlerimiz müsterih olsun' diyerek açıkladı

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor