Bangladeş’te tartışmalı seçimi Bangladeş Avami Birliği kazandı

Bangladeş’te tartışmalı seçimi Bangladeş Avami Birliği kazandı

Yüksek Seçim Kurulunun kararıyla erken seçime gidilen Bangladeş’te ilk sonuçlar gelmeye başladı. Resmi olmayan sonuçlara göre, 300 sandalyeli Meclisin 155 sandalyesi açıklandı. İktidardaki Bangladeş Avami Birliği’nin (BAL) 151 sandalye


Tarih: 30.12.2018 21:49

Yüksek Seçim Kurulunun kararıyla erken seçime gidilen Bangladeş’te ilk sonuçlar gelmeye başladı. Resmi olmayan sonuçlara göre, 300 sandalyeli Meclisin 155 sandalyesi açıklandı. İktidardaki Bangladeş Avami Birliği’nin (BAL) 151 sandalyeyi aldığı bildirildi. Zaferi garantileyen Bangladeş Avami Birliği’ni, 3 sandalye ile Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) ile 1 sandalyeli Bangladeş Cemaat-i İslami takip etti.

Halkın çoğu oy kullanamadı

Sandıkların polis ve asker tarafından korunduğu seçimde sadece hükumet yanlılarının oy kullanmasına izin verilirken, çocukların dahi oy kullandığı gözlendi. Oy veremediği için sinirlenen vatandaşlar polis ve askere tepki gösterdi. Vatandaşlar ve güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 19 vatandaşın hayatını kaybettiği açıklandı. Muhalefetteki Bangladeş Milliyetçi Partisi’nden yapılan açıklamada, “Dünyada böyle bir seçim görülmemiştir. Seçim kurulu ve askerler dahil devletin her kurumu, hükumeti korudu” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı