CHP TBMM Grubu istişare toplantısı sona erdi

CHP TBMM Grubu istişare toplantısı sona erdi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Seçim iptali bizim gündemimizde yok. Kesinlikle böyle bir konu görüşülmedi. Yeni seçim 5 yıl sonra” dedi.


Tarih: 12.04.2019 18:39

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Seçim iptali bizim gündemimizde yok. Kesinlikle böyle bir konu görüşülmedi. Yeni seçim 5 yıl sonra” dedi.

CHP TBMM Grubu istişare toplantısı Maltepe’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında gerçekleşti. Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul’da yaptıkları demokrasi nöbetini değerlendirdiklerini söyledi.

CHP için seçimlerin bittiğini ifade eden Altay, “Seçim bitmiştir. Bizim nezdimizde İstanbul 39 ilçe ve büyükşehir belediye seçimleri tamamlanmıştır. Ekrem İmamoğlu 13 bin 970 oy farkla İstanbul’un belediye başkanıdır. Bunu artık herkesin bir an önce kabul etmesi bir zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

“YSK’nın olası bir seçim iptaline karşı nasıl bir tavır izleneceği yönünde bir görüşmeniz oldu mu?” şeklindeki bir soruya Altay, “Seçim iptali bizim gündemimizde yok. Kesinlikle böyle bir konu görüşülmedi. Yeni seçim 5 yıl sonra. 2024 yılının Mart ayında yerel seçimleri yeniden yapacağız. Seçim iptali diye bir konu gündemimizde yok, olmayacak” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı! Sıcaklık 3 ila 8 derece artacak

Saç saça liseli kız kavgası! Ayırmak yerine izlediler: O anlar kamerada

Lüks rezidans genelev çıktı! Eş zamanlı baskın: 9 kadın kurtarıldı

Hafta sonu plan yapanlara uyarı geldi: Hem yağmur hem de sıcak var

Muş'ta faciaya ramak kala! Otomobil alev aldı, 4 kişi son anda yanmaktan kurtuldu

Açıklama yapıldı! Van'ın 7 ilçesinde 8 saatlik elektrik kesintisi yaşanacak

Van'ın eski Valileri Münir Karaloğlu ile Mehmet Emin Bilmez, toplantıda yan yana görüntülendi