Sakal-ı Şerifi çocuklar da gördü

Sakal-ı Şerifi çocuklar da gördü

Van Ezberciler camiinde bulunan ve kılınan namazın ardından Hazreti Muhammed'in Sakal-ı Şerifi'ni başka bir okuldan Ş.İ.K.K.O ilk öğretim okulu,Şehit İbrahim okulu öğrencileri davet edilen öğrencileri de gördü.


Tarih: 08.08.2023 18:48

Van il Müftülüğü, İpekyolu ve Ezberciler camii imamının girişimleri sonrasında yaz Kur'an kursu öğrencileri Vatandaşlar ,Sakal-ı Şerifi, EZBERCİLER Camii'nde bulunan Sakalı Şerif, namazın ardından İmam tarafından tekbirler eşliğinde sarılı olduğu çocuklar yakından görsün diye bohçadan çıkartıldı. Bu arada Vatandaşların haricinde Çocuklar sakalı şerifi görmenin mutluluğunu yaşadı. mübarek sakalı görmeleri için camide sıraya giren çocukların mutluluğu gözlerden kaçmadı.
Cemaat, peygamberin sakalını görmek için birbirleriyle yarışırken, bazı vatandaşlar cep telefonu ile görüntü çekti. Bazı vatandaşlar da Sakal-ı Şerif'in muhafaza edildiği cam hazneyi öperek duygulu anlara sahne oldu Hazreti Muhammed'in mübarek sakalını gören cemaatle birlikte sonrasında çocuklara ikramlarda bulunuldu.


İmam Şükrü Uğurlu,Mehmet Ali Güldal , Sakalı Şerif-i cemaatine açmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Güllerin Hazreti Muhammed'i temsil ettiğini anlatan ve  yaz aylarında Kur'an  haftanın denk gelmesinin ayrı bir mutluluk verdiğini, çocukların da camiye geldiğini söyledi. Uğurlu, "Peygamberimizi anlayalım, anlatalım, yaşayalım, yaşatalım. Eğer böyle yaparsak insanlık insanlığın ne olduğunu anlayacaktır." mesajını verdi


Anahtar Kelimeler: Sakal- Şerifi çocuklar gördü
Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor