Sansarlar, Van

Sansarlar, Van'da o mahalleyi mesken tuttu! Tavuk ve kedileri boğuyorlar

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı İskele Mahallesi, sakinleri sansarlardan şikayetçi. Tavuk ve kedilerini boğan sansarlar için yetkililerden yardım bekliyorlar.


Tarih: 21.06.2022 11:22

Tuşba ilçesine bağlı İskele Mahallesi’nde ikamet eden Akyüz ailesinin bu sıralar sansarlarla başı belada. Akyüz ailesinin ve mahalledeki bazı evleri mesken tutan sansarlar, davetsiz misafir olarak bu binaların çatılarına yuva yapmışlar. Genelde insandan uzak yaşayan bu hayvanlar neden ve nasıl buralara geldiklerini bilen yok. Son günlerler ciddi bir problem yaşatan bu hayvanlar geceleri evlerin çatılarına tırmanıyor, iniyor, çevrede dolaşıyor. Bazen de baha karşı evlerin çatılarında dolaşarak hane halkını rahatsız ediyorlar.

ibrahim hakkı akyüz
Yaklaşık 2 yıldan buyana evlerinin ve ıssız olan yan komşunun binasında kalan sansar ailesinden rahatsız olduklarını söyleyen İbrahim Hakkı Akyüz, “Yaklaşık 2 yıldan bu yana buradalar. Özellikle gece ve sabaha karşı çatılara çıkıp bağırarak ciddi anlamda rahatsızlık veriyorlar. Bizim yavru kedilerimiz var sürekli kolluyoruz gece de kapalı alana bırakıyoruz. Yavru kedilerin annesi yaklaşık 1 haftadır kayıp büyük ihtimalle sansarlar tarafından boğuldu. Komşularımız da rahatsız onlarında tavuklarını boğdular. Yetkilerin bir an önce bu konuya el atmalarını bekliyoruz” dedi.

sansar


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Meteoroloji'den kritik uyarılar! Sağanak var: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Borç yükü ve kota yalanıyla işçi kıyımı yapan Van Büyükşehir, yüzlerce işçi alacak

Mide bulandıran olayda çarpıcı gelişme! 15 kişinin tecavüz ettiği kızdan haber var

Sağanak yağış devam ediyor! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Çığ gibi büyüyor! Edremit Belediyesi de işçi kıyımı yanlışını yaptı

Bunca insanın hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Van'da işten çıkarılan işçiler yürüyüş düzenledi

Acı haber geldi! Çatak'ta yıldırım düştü: Güvenlik korucumuz Çetin Şeylan şehit oldu