Sarsıntılar sürüyor! Van-İran sınırında şiddetli depremler: Çok sayıda yaralı var

İran'ın Khoy kentinde dün 13:38'te meydana gelen 5.4 büyüklüğünde deprem Van ve ilçelerinde de hissedilmişti. Çok fazla artçı da meydana geldi. Depremde çok sayıda yaralı var.


Tarih: 19.01.2023 11:16

İran'ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy kentinde dün yerel saatle 13.38'te 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Batı Azerbaycan eyaleti Hoy kenti Valisi Zebihullah Kazımi, depremde yaralı sayısının yükseldiğini söyleyerek, “Depremde yaralananların sayısı 194’e yükseldi. Dün gece hastaneye başvuran yaralılardan 24’ünün hastaneye yatışı gerçekleşti ve 10 kişi ise ameliyat oldu” dedi. Vali Kazımi, meydana gelen depremin ardından en büyüğü 4.1 olan 20 artçı depremin daha meydana geldiğini söyleyerek, “Şu an en büyük kaygımız depremzedelerin barınma sorunu. Şu ana kadar 850 çadır ve 72 saat yetecek şekilde gıda kolilerini depremden etkilen kişilere ulaştırdık” ifadelerini kullandı. Kazımi, depremin 500 konutta hasara neden olduğunu ve sonraki 72 saat içerisinde ise hasar miktarının ayrıntılı bir şekilde paylaşılacağını belirtti.

 

deprem


Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi'nin verilerine göre, 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4.1 büyüklüğünde toplam 20 artçı sarsıntının meydana geldiği kaydedildi.


Öte yandan Hoy kentinde 5 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremde bin 127 kişi yaralanmış, 50 ev tamamen yıkılırken, 500 ev ise hasar görmüştü.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler