Şehir kabusu yaşıyor! Yoğun bakımı su bastı, hastalar tahliye edildi: Okullar tatil edildi

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oluyor. Şiddetli yağış nedeniyle hastanenin yoğun bakım ünitesini su bastı, hastalar tahliye edilirken, okullar da 1 gün boyunca tatil edildi.


Tarih: 15.03.2023 01:05

Şanlıurfa, şiddetli sağanak yağış nedeniyle sular altında kaldı.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu bazı iller için sağanak yağış uyarısı yapmıştı. Bu uyarının ardından yağmur kent genelinde etkili oldu. Etkisini zaman zaman artıran yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Karaköprü ilçesindeki kırsal bir mahalleyi ise sel suları bastı. AFAD, yağışların perşembe gününe kadar süreceği açıklamasında bulunarak vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.


Etkisini sürdüren yağışı fırsata çeviren bir taksici ise aracını yıkadı.

 

Şanlıurfa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesinden 'tedbirli olun’ uyarısı

 

Sağanak yağış nedeniyle Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri başta olmak üzere kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Trafikte aksamaların yaşandığı kentte bazı ev ve işyerini de su bastı. İl genelinde yağış etkisi sürüyor. Şanlıurfa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, vatandaşların tedbirli olması uyarısı yapıldı.

 

Okullar tatil edildi

 

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizdeki yoğun sağanak yağış bu gece ve yarın da devam edeceğinden ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 15 Mart 2023 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında hamile ve engelli olan kamu görevlilerimiz de yarın idari izinli sayılacaktır” denildi.

 

Yoğun bakım ünitesini su basti

 

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

“Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yoğun bakım servisi şiddetli sağanak yağıştan etkilenmiş olup, serviste tedavi gören hastalarımız başka hastanelere sevk edilmiştir. Bu konuda gerekli tüm tedbirlerimiz alınmıştır."


Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor