Sevindiren haberler! Zamanla yarış sürüyor, mucizeler gelmeye devam ediyor

Sevindiren haberler! Zamanla yarış sürüyor, mucizeler gelmeye devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde yıkım meydana getiren depremlerin ardından enkazda kalanları kurtarma çalışmalarında mucizeler yaşanıyor.


Tarih: 08.02.2023 06:09 Güncelleme: 08.02.2023 09:21

Türkiye, can kayıplarına ağlarken, enkazdan sağ olarak kurtulanlar için de mutlu oluyor.

 

Depremde; Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da da yıkımlar meydana geldi. Çok sayıda vefatımız ve yaralımız da var...

 

 

Hatay'dan sevindirici haber: 51 saat sonra 5 yaşındaki kız çocuğu sağ kurtarıldı

 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden en çok etkilenen yerlerden Hatay'da arama kurtarma çalışmaları gece de aralıksız devam etti. Çalışma yürüten ekipler zamanla yarışırken sanayi mevkiinde bir enkazdan ses alındı. Ses alınan bölgede 3 saat çalışma yapan ekipler sabahın ilk ışıklarına doğru 5 yaşındaki bir kız çocuğuna ulaştı. Ulaşılan çocuk ekipler tarafında kurtarılarak sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.


Bölgede ekiplerin çalışmasının sürdüğü aktarıldı.

 


Malatya'da 45 saat sonra enkazdan 1 kişi daha sağ olarak kurtuldu

 


Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde ciddi hasar meydana geldi. Depremde enkaz altından güzel haberler gelmeye de devam ediyor. Depremin vurduğu Malatya’da çöken 7 katlı Özpolatlar Apartmanı’nda enkaz altında kalan Fatma Sarıbaş 45 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılma anları ise anbean kameraya yansıdı.

 


Öte yandan Fatma Sarıbaş’ın Özpolatlar Apartmanı’ndan sağ kurtarılan 9’ncu kişi olduğu öğrenildi.

 


72 yaşındaki Hanife Teyze 44 saat sonra kurtarıldı, ilk isteği "su" oldu

 


Bursa’dan bölgeye giden Karacabey Belediyesi ekipleri, AFAD ekipleri ve askerler Malatya’da bir enkazın altında kalan 72 yaşındaki Hanife teyze için seferber oldu. Uzun uğraşlar sonucu Hanife teyze enkaz altından çıkarıldı. Enkaz altından 44. saatte sağlıklı olarak kurtulan Hanife teyze ekiplerden ilk olarak su istedi. Ekipler Hanife teyzeye “Gözlerini açabilirsin biz kurtardık seni” dedi. Sedyeye alınan yaşlı kadın temkinli davranınca ekipler, “Teyze artık düşmezsin artık kurtuldun” ifadelerini kullandı. Hanife teyze, hazır bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 


Van polisi 43 saat sonra 2 vatandaşı daha tekbirlerle enkaz altından sağ çıkardı

 

 

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana'da meydana gelen depremler sonrası bölgeye önceki gün gönderilen 41 personel ve 6 araca takviye olarak bugün de 61 personel ve 14 araç görevlendirildi. Bölgeye sevk edilen Polis Arama Kurtarma ekipleri, Malatya'da yapılan arama kurtarma çalışmalarında depremin ardından 43 saat sonra 2 vatandaşı daha enkaz altından tekbirlerle sağ olarak kurtardı.

 

Depremden sonrası yapılan arama kurtarma çalışmalarında toplam 9 vatandaşı sağ olarak kurtarıldı. Görevlendirilen personel ile birlikte vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için Van Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından toplanan 120 bin TL değerinde yardım kolisi ile içlerinde uyku tulumu, yağmurluk, kampet, mat, soğuk iklim çadırı, hidrolik kapı açma setlerinin yanı sıra battaniye, çorap, mont gibi giyim malzemeleri ve kuru gıda, çay, bebek maması gibi gıda malzemelerinin bulunduğu 2 kamyon ve 3 otobüs afet bölgelerine gönderildi.

 


İHA muhabirleri fark etti, 45 saat sonra 2 kişi sağ kurtarıldı

 


Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden en çok etkilenen yerlerden Hatay'da arama kurtarma çalışmaları gece de aralıksız devam ediyor. İlçede çalışma yürüten ekipler zamanla yarışırken bölgede görev yapan İHA muhabirleri, merkez Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi'nde bir enkazdan ses duydu. Bunun üzerine başka bir enkazda çalışan ekiplere ulaşan muhabirler, ekipleri ses gelen çöken binaya yönlendirdi. Hemen çalışmalara başlayan kurtarma ekipleri enkazdan 2 genç kızı çıkardı. 18 yaşındaki Rim ile 19 yaşındaki Beyan isimli Suriyeli uyruklu olduğu öğrenilen genç kızlar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.


Bölgede ekiplerin çalışmasının sürdüğü bildirildi.

 


Hatay’da itfaiyeciler enkazdan 2'si çocuk 5 kişiyi canlı kurtardı

 


Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki şiddetli depremle sarsılan 10 ilden birisi olan Hatay’da 3 kadın iki kız çocuğunu enkazdan itfaiyeciler tarafından canlı olarak çıkardı. Yalova’dan bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarına katılan Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Çekmece Mahallesi’nde yıkılan binalarda gün boyu çalışmalarını sürdürdü. Depremin sonrasın bölgeye giderek çalışmalarına başlayan ekipler mahalledeki bir apartmanın enkazından Suriyeli mülteci anne ve 2 kızını zorlu uğraş sonucu çıkarmayı başlardı. Depremin 33’üncü saatinde enkazdan çıkarılan anne ve kızları hastaneye sevk edildi.

 


İtfaiyeciler su için yalvardı

 


Yalova ekipleri başka bir binanın enkazında ise 2 kadını canlı olarak çıkarmayı başardı. Enkazdan kurtarılan Ayşenur isimli kadın itfaiyecilere kendisine su vermeleri için adeta yalvardı. Sıkıştığı yerde saatlerdir susuz kalan Ayşenur, sağlığı açısında kendisine suyu vermeyen itfaiyecileri ikna etmeye çalıştı. İtfaiyeciler depremzedeyi enkazdan uzun uğraşlar sonucu çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti.

 


Van'dan giden ekip 80 yaşındaki kadını enkazdan sağ çıkarttı

 


Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremde enkaz altında kalanları kurtarmak ve sağ kalanları barındırmak için ülkenin her yerinden deprem bölgesine ekip sevk ediliyor. Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri ise deprem bölgesinde kurulacak çadırkentlerin enerjilendirilmesi için ihtiyaç duyulan elektrik malzemeleri ile 3 adet jeneratör, 4 adet 4x4 araç, 3 adet sepetli platform aracı 22 kişilik arıza bakım ve onarım personeliyle Kahramanmaraş'a intikal etti. Kurulacak Çadırkenti'nin enerji çalışmasını yapan VEDAŞ ekipleri, akşam 22.00 sularında merkezde bulunan Ebrar Sitesi enkazında depremin başından beri mahsur kalan 80 yaşında kadının olduğunu fark etti. Ekiplere haber verilmesiyle yaşlı kadın sepetli platform aracı ile mahsur kaldığı enkazdan kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

 


Malatya'da 42 saat sonra enkazdan 2 kişi sağ olarak kurtarıldı

 


Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde ciddi hasar meydana geldi. Depremde enkaz altından güzel haberler gelmeye de devam ediyor. Depremin vurduğu Malatya’da çöken 7 katlı Özpolatlar Apartmanı’nda enkaz altından 42 saat sonra Sebahat Sarıbaş ile Muhammet Oğuz Sarıbaş sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılma anları kameraya yansıdı.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Hafta sonu plan yapanlara uyarı geldi: Hem yağmur hem de sıcak var

Muş'ta faciaya ramak kala! Otomobil alev aldı, 4 kişi son anda yanmaktan kurtuldu

Açıklama yapıldı! Van'ın 7 ilçesinde 8 saatlik elektrik kesintisi yaşanacak

Van'ın eski Valileri Münir Karaloğlu ile Mehmet Emin Bilmez, toplantıda yan yana görüntülendi

Trump ülkesini yerden yere vurdu: Adil bir yargılama olmadı, savaşacağım

Tıkla gururlan! Bu manevra başka SİHA'larda yok

Arazi kavgasında 9 kişi ölmüştü! 6 firari sanık tutuklandı