Sıcaklık düşüyor, sağanak var! Bu illerimize sarı ve turuncu kodlu uyarı

Sıcaklık düşüyor, sağanak var! Bu illerimize sarı ve turuncu kodlu uyarı

Bugün hava nasıl olacak? Hava durumu için son değerlendirmeler Meteoroloji tarafından açıklandı. İşte, 2 Ekim 2023 yurtta hava durumu...


Tarih: 02.10.2023 08:08 Güncelleme: 02.10.2023 09:48

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre, Türkiye genelinde hava durumu şu şekilde:

 

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu olması beklenmektedir. Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışındaki bölgelerde aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin edilmektedir. Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneybatısında ise bu yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülmektedir. Ayrıca, Doğu Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli yağışlar beklenmektedir.

 

Hava sıcaklıkları Marmara Bölgesi ile Ege ve Karadeniz kıyılarında mevsim normallerine yakın seyrederken, diğer bölgelerde normallerin altında olacaktır.

 

Rüzgarlar genellikle kuzeyli olacak ve güneydoğu bölgelerinde hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenmektedir. Marmara ve Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerinden yer yer kısa süreli kuvvetli rüzgarlar görüleceği, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise rüzgarın kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarında, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde görülecek olan sağanak yağışların yarın geceye kadar etkili olması ve kuvvetli rüzgarlarla birleşerek sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtilmektedir. Ayrıca, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın kıyılarında da yerel kuvvetli yağışlar görüleceği ve bu durumun sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği vurgulanmaktadır. Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Karaman, Bingöl, Şırnak, Tunceli ve Elazığ'ın doğu çevrelerinde de yerel kuvvetli yağışlara dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

 

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'e sarı, Samsun'a ise turuncu kodlu uyarıda bulundu.


Haber Kaynak : Van Telgraf
Anahtar Kelimeler: hava durumu son dakika
Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Sağanak yağış bugün de devam ediyor! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Anneler Günü kutlu olsun! En güzel farklı ve anlamlı Anneler Günü mesajları

Erciş'te öğrencilerin muhteşem koreografisi! Yaptıkları kalple kutladılar

Toz kâbusu! Maskesiz dışarı çıkmayın: Göz gözü görmüyor, araçlar çamura bulandı

Kız arkadaşıyla yürüyordu! Arkasına yaklaştı sonrası korkunç

Yüksekova'da 5 metrelik kar tünelleri! Görenler adeta büyüleniyor

Ekmek yediği yere ihanet etti! Emekli zabıta, Suriyeli çobanın korkunç saldırısında can verdi