BTP Genel Başkanı: "Ev temel bir haktır"

BTP Genel Başkanı: "Ev temel bir haktır"

Bugün bir konut, bir otomobil vatandaşın temel ihtiyacı ise temel de bir hak olduğunu ifade eden Baş, 'Bu hakkı da sağlayacak olan devlettir. Temelde devlet bu insanların hakkını verebilecek güce sahip ve vermek zorundadır. Bunu bir âlicenap


Tarih: 04.09.2021 15:27

İSTANBUL (İGFA) - Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, gazeteciler Orhan Dede ve Murat Çabas’ın sorularını yanıtladı. Özel bir televizyon programında konut kiralarındaki yüksekliğine dikkat çeken Baş, "Banka kredilendirmelerinde çok söylenir: “Kira öder gibi ev sahibi olmak.” Şimdi iş döndü dolaştı, bugünün şartlarında şuna geldi: 'Ev alır gibi kira ödüyoruz' Ülkede ciddi bir terör var bu hususta. Tekelleşmiş bir piyasa var. Online pazarlar aracılığıyla piyasa tekelleşti. Öte yandan hiçbir zaman pahalı diye bir şey yoktur. Cebindeki para azdır veya çoktur. Senin paran varsa pahalı gelmez sana. Kişinin ekonomik durumu ile ilgili bir durumdur bu. Dolayısıyla vatandaşımızın parası olursa bu pahalılığın önüne geçmiş oluruz. Önce bunu çözeceğiz. Hükümetin ve devlet yetkililerinin bunu anlaması lazım" diye konuştu.

Bugün bir konut, bir otomobil vatandaşın temel ihtiyacı ise temel de bir hak olduğunu ifade eden Baş, "Bu hakkı da sağlayacak olan devlettir. Temelde devlet bu insanların hakkını verebilecek güce sahip ve vermek zorundadır. Bunu bir âlicenaplık, bir lütuf gibi anlatmamız da doğru değil. Bu bir zorunluluktur, görevdir. Ve biz bu görevi ifa etmek istiyoruz. Vatandaşa da çağrımız bu. Gelelim bu görevi ifade edelim” dedi.

"EĞİTİM AFETTEN SONRA DEĞİL, ÖNCE VERİLMELİ"

Karadeniz’de yaşanan sel felaketleri ve Akdeniz’deki yangınlara dikkat çeken BTP Genel Başkanı afet eğitiminin yetersiz olduğunu söyledi. "Depremle ilgili belli şeyler öğütlenmiştir" diyen Baş, "Yakında deprem yaşanmış ve insanlara eğitim verilmeye başlanmış. Hâlbuki bu eğitimin depremden önce verilmesi gerekiyordu, sonra değil. Selde de aynısı geçerli, yangında da aynısı geçerli veya toprak kaymasında, aklınıza hangi afet geliyorsa bu durum geçerli. Sonuç olarak eğitim politikamızın içine afet yönetimlerini koymamız gerekiyor. Bugün var mı? Sözde var. Ne öğretiliyor? Hiçbir şey öğretilmiyor” diye konuştu. 

Öte yandan olası İstanbul depremine karşı hazırlıkların yetersiz olduğunu belirten BTP Lideri Hüseyin Baş, Kanal İstanbul üzerinden hükümete göndermede bulundu. Baş, İstanbul’da 8 yıl içinde deprem olabileceği söylemlerinin ciddi problem olduğunu kaydederek, "O yüzden önceliklerimizi iyi belirlememiz lazım. 3 kuruşumuz varsa bu 3 kuruşu geleceğimize, sağlığımıza, afetlerde yok olmayacak bir dünyaya yatırmamız lazım" dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı