İYİ Parti: "Eğitim öğretim sorunlarla başladı"

İYİ Parti: "Eğitim öğretim sorunlarla başladı"

BURSA (İGFA) - Eğitimle ilgili bilinen genel sorunların yanı sıra bu öğretim yılında insan sağlığını ilgilendiren sıkıntıların daha fazla öne çıkacağını vurgulayan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, ülke genelinde


Tarih: 07.09.2021 11:02

BURSA (İGFA) - Eğitimle ilgili bilinen genel sorunların yanı sıra bu öğretim yılında insan sağlığını ilgilendiren sıkıntıların daha fazla öne çıkacağını vurgulayan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, ülke genelinde 18 milyon, Bursa’da ise 600 bin civarında öğrencimiz nihayet yüz yüze eğitimle buluştuğunu kaydetti.

"İlk ve orta öğretim kurumların sağlanan olanaklar ölçüsünde hazırlıklarını yapabilirlerken, özellikle son aylarda yine artan pandemi tehlikesi nedeniyle veliler, haklı olarak eğitim öğretim sezonunu adeta diken üstünde karşılıyor" diyen Başkan Türkoğlu, "Ülkemizde eğitim öğretimin niteliği ve niceliği ile kangrene dönmüş genel sorunlardan ziyade, salgının boyutlarının yeniden genişlemesi nedeniyle hayati önem taşıyan daha çok da insan sağlığıyla ilgili olarak belirginleşen sorunlar, doğal olarak daha fazla öne çıkıyor. Bu bağlamda, öğrencilerimize Allah zihin açıklığı versin diyerek, eğitim öğretimi yönetme sorumluluğunu taşıyanları, son derece büyük önem taşıdığına inandığımız konularda uyarmayı görev addediyoruz. Toplum Yararına Program kapsamında İŞ-KUR tarafından çalıştırılan temizlik görevlilerinin sayıları mutlaka artırılmalıdır" dedi. 

Özellikle ikili eğitim yapılan ve hafta sonu kursu olan okullarda ve sabah 07.20’de başlayıp akşam 19.00’da biten okullarda hangi aralıkta ve ne şekilde temizlik yapılacağını da soran Türkoğlu, "Bu türden sorunların aşılabilmesi için okullarımız aslında aşamalı olarak faaliyete geçirilmeliydi. Bu eğitim yılı ‘Andımız’ın okunmadığı son öğretim yılı olmalı ve tüm eğitim emekçilerinin yaşadığı zorluklar, sıkıntılar bir şekilde sona erdirilmelidir" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü

Hayırlı cumalar! Yepyeni resimli, dualı, ayetli cuma mesajları ve sözleri

Erzincan'daki maden kazasında toprak altında kalan işçilerden birine daha ulaşıldı

Türkiye beşik gibi sallanıyor! Bir korkutan deprem de İzmir'de meydana geldi

Yüksekova'da otlanmak için meralara çıkan hayvanların muhteşem anları