Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyor

Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyor

Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyor


Tarih: 30.08.2019 12:52

Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümünü kutluyor

(KAHRAMANMARAŞ) Kahramanmaraş’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Zafer Bayramı dolayısıyla protokol tarafından şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Saygı atışının yapılıp Kur’an-ı Kerim’in okunduğu ziyarette şehitlerin mezarları ziyaret edilip karanfil bırakıldı.

Valilik Meydanı’nda devam edilen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, askeri araçla vatandaşları selamlayarak bayramını kutladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği

kutlama mesajı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından tören, geçit töreni ve Büyükşehir Belediyesi bando ekibinin gösterisiyle sona erdi.

(GAZİANTEP) - Gaziantep’te 30 Ağustos coşkusu

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’inci yıl dönümü 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan tören ile kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep’te coşkuyla kutlandı. İlk kutlama töreni saat 10:00’da 15 Temmuz Demokrasi meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlandı. Törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Garnizon Komutanı 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Gaziantep Milletvekilleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Anıta çelenk bırakılmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan şiir okundu. Törenin ardından çeşitli spor dallarında dereceye girenlere Gaziantep valisi madalyalarını taktı. Tören daha sonra Gaziantep valiliğinde devam etti.

(ADANA) - Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

ADANA (İHA) - Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Kutlamalar sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı

Adana’daki ilk tören, Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, İstiklal Marşının okunması ve göndere Türk bayrağının çekilmesiyle başladı. Buradaki törenin ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra Uğur Mumcu Meydanında resmi geçit töreni düzenlendi. Törende, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, halkın bayramını kutladı.

Törene Atatürk posterli tişört giyen ve ellerine Türk Bayrağı alan vatandaşlar da katıldı. Törende halk oyunu ekibi gösteri sundu.

Kutlamalar geçit töreniyle sona erdi. Kutlamalar boyunca alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken bomba köpeği alanda hazır bulundu.

Törene milletvekilleri, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kent protokolü ve vatandaşlar katıldı.

(ELAZIĞ) - Elazığ’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

ELAZIĞ (İHA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci yılı Elazığ’da, ara ara etkili olan yağmura rağmen coşkulu bir şekilde tören geçişiyle kutlandı.

Yurt genelinde olduğu gibi Elazığ’da da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü kutlandı. Kutlamalar, sabah valilik önünde başladı. Törene Vali Çetin Oktay Kaldırım, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, diğer protokol üyeleri, STK temsilcileri kurum amirleri, jandarma ve emniyet personeli, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Atatürk Anıtı’na çelenk konulup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Vali Kaldırım ve protokol üyelerinin valilikte tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Daha sonra Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde tören geçişi düzenlendi. Törenin yapıldığı alanda ara ara yağan yağmura rağmen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Vali Kaldırım, Korgeneral Erbaş ve Başkan Şerifoğulları, araç üzerinde törene katılanları selamladı. İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Daha sonra Mehteran ve 8. Kolordu Bando Takımı eşliğinde tören geçişi yapıldı. Çocuklar, tören geçişinde Türk Bayrağı sallayarak, kutlamalara eşlik etti.

(ZONGULDAK) Zonguldak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Zonguldak Valiliği önünde çelenk sunma töreni ile başladı. Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Ardından Valilik makamında tebriklerin kabulü gerçekleştirildi. Buradaki kabüle AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da katıldı.

Kutlamalar Fevzipaşa Caddesi’ndeki tören alanında devam etti. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törende günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi. Vatandaşlar da ellerinde Türk Bayrakları ile birlikte törene eşlik etti Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tören alanına katılanların bayramını kutladı.

Törende yöresel halk oyunları sergilendi. Gösteriler sırasında bir sokak köpeği dansçıların yanına giderek ilginç görüntüler oluşturdu. Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır köpeği severek dans alanından uzaklaştırmaya çalıştı. Bir vatandaş da çantasından çıkardığı köpek mamasıyla sokak köpeğinin karnını doyurdu.

Kutlamalar tören geçişinin ardından sona erdi.

(BAYBURT) - Bayburt’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

BAYBURT (İHA) - Bayburt’ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Saray Bahçesindeki törende Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Albay Yusuf diker ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Valilik makamında gerçekleştirilen tebrikat töreninin ardından kutlamalar Cumhuriyet Caddesinde devam etti. Buradaki kutlamalarda Vali Epcim beraberinde Garnizon Komutanı Albay Yusuf Diker ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ile törene katılan vatandaşların bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılıp öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programa vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Program tören geçişinin ardından son buldu.

(ÇANAKKALE) - Çanakkale’de 30 Ağustos coşkusu

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale’de, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Kutlama programı sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanındaki çelenk töreni ile başladı. İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan etkinlikte Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Cumhuriyet Meydanındaki tören sonrası Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, valilik makamında protokol heyeti ile bayramlaştı.

Saat 10:30’da ise Kordon Boyunda resmi geçit töreni gerçekleştirildi. Kutlama programına Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat da katıldı. Programda halk oyunları oynandı, şiirler okundu. Tören birlikleri resmi geçit töreni ile protokol heyetini selamladı.

Kutlama programında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına bir konuşma yapan Binbaşı Anıl Yeşilyuva, 30 Ağustos Zafer Bayramının önemini vurgulayarak, “Türk tarihinde, 26 Ağustos 1071’de Malazgirt Meydan Muharebesinde kazanılan zaferle Anadolu’nun Türk yurdu olduğu tescillenmiş, yine 26 Ağustos 1922 günü başlatılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandırılarak, ilelebet payidar kalacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yol açılmıştır. Kahraman Türk ordusu, kendisinden sayıca çok daha fazla olan işgal kuvvetlerine karşı başlattığı, her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış ve bizzat Gazi Mustafa Kemal tarafından sevk ve idare edilmiş bu harekat yıldırım hızında ilerlemiş ve 5 gün içinde sonuçlandırılarak, düşman İzmir’den denize dökülmüştür” ifadelerini kullandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamındaki kutlama etkinlikleri bu akşam 20:30’da özel bir otelde gerçekleştirilecek olan resepsiyonla devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol