Türkiye

Türkiye'yi deprem vurdu, 10 il etkilendi! Depremin büyüklüğüne revize: 7,7: AFAD açıkladı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilimizde hissedilen depremin büyüklüğü revize edilerek 7,7 olarak güncellendi.


Tarih: 06.02.2023 13:24 Güncelleme: 06.02.2023 13:27

Acil ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem saati 04.17 olarak kaydedilirken depremin derinliği ise 7 kilometre olarak bildirildi. Depremin 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildiği açıklandı: Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan depreme ilişkin son durumu kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Bu gece saat 04.17'de son bir asırda yaşadığımız 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsıldık. Devletimiz, deprem anından itibaren tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir, valiliklerimiz kendi illerindeki tüm imkanları seferber etmiştir.

 

Depremden etkilenen 10 ilimize mevcut valiliklerimizin yanına onlarla birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendirilmiştir. Halihazırda 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte, bölgeye dışarıdan ulaşanlarla bu sayı sürekli artmaktadır.

 

912 vatandaşımız hayatını kaybetti. 5 bin 385 vatandaşımız yaralımız var. Enkaz altından kurtarılan kişi sayısı 2 bin 470'i bulmuştur. Yıkıldığı tespit edilen bina sayısı 2 bin 818'dir.

 

Uluslararası yardımlar için de ülkemizle temaslar kurulmaya başlanmıştır. NATO ve AB yanında 45 ülkenin yardım teklifleri tarafımıza ulaşmıştır.

 

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 7.7 OLARAK REVİZE EDİLDİ

 

AFAD 7.4 büyüklüğünde olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü 7.7 olarak güncelledi. Yapılan açıklamada, "Bu sabah 04:17’de Pazarcık (Kahramanmaraş) da meydana gelen depremin büyüklüğü yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla Mw 7.7 olarak revize edilmiştir." denildi.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Meteoroloji'den bu kentlere son dakika sağanak yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Bu vicdansızlığı yapmayın! Van'da binlerce kilo canlı ve ölü inci kefali ele geçirildi

Yüksekova'da kontrolden çıkan askeri araç devrildi: 2 askerimiz yaralandı

Van'da DEM Partili belediyeler intikam almakla uğraşıyor! Mezarlıklar harabeye döndü

Van'da saatler süren intihar girişimi! Bir süre sonra baygınlık geçirdi

Nesli tehlike altında! Van'da tedavisi sürüyor: Sağlığına kavuşuyor

Sağanak ve toz taşınımı uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı