Anneleri ölen kedilere

Anneleri ölen kedilere 'Pamuk' anne

Van Tuşba'da anneleri öldüğü için açlıktan bitkin hale düşen üç yavru kedi, ‘Pamuk’ ismindeki Van kedisi tarafından sahiplenilerek emzirilmeye başlandı.


Tarih: 26.09.2018 12:19

Tuşba ilçesi Alaköy Mahallesi'nde bulunan ve anneleri ölen yavru kedilerin hiçbir şey yiyip içmemesi üzerine harekete geçen duyarlı vatandaş Davut Binici, Van YYÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder'i arayarak kedilerin ölmemesi için yardım istedi. Bunun üzerine Dekan Prof. Dr. Soygüder'in talimatıyla yavru kedilerin bulunduğu mahalleye hemen hayvan ambulansı gönderildi. Mahalleden yavru kedileri alan ambulans, onları Van YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğüne getirdi. 
Van YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya tarafından muayene edilen kedilere barınma imkanı sağlanırken, yavruları emzirecek bir süt anne de bulundu. Anneleri öldüğü için açlıktan bitkin hale düşen üç yavru kedi, merkezdeki ‘Pamuk’ isimli Van kedisi tarafından sahiplenilerek emzirilmeye başlandı. 


Prof. Dr. Kaya, kedilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek, zamanı geldiğinde tekrar doğdukları yere geri götürüleceğini kaydetti. 


Anahtar Kelimeler: van yyü yavru kedi
Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı