Başkan Akman: Yaşlılar, hayatın en kıymetli hazineleridir

Başkan Akman: Yaşlılar, hayatın en kıymetli hazineleridir

Van'ın merkez Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Yaşlılar Haftası nedeniyle yayımladığın mesajda, "Deneyim ve tecrübelerinden yararlandıkları, toplumun örf, adet ve kültür değerlerini yarınlara taşımayı sağlayan yaşlıla


Tarih: 23.03.2021 11:08

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılar Haftası’ nedeniyle bir mesaj yayımlayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, yaşlıların her zaman yanı başlarındaki rehberleri olduğunu belirtti. Başkan Akman, “Tecrübe, bilgi ve birikimleriyle bizlere rehberlik eden, her zaman örnek olan, milli ve kültürel değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan büyüklerimiz bizler için değerlidir” dedi.


Başkan Akman, yaşanan korona virüs salgını öncesi ‘Evde Temizlik’ ile ‘Evde Tıraş’ projeleriyle ilçede yaşayan bakıma muhtaç yaşlı vatandaşları sosyal belediyecilik gereği evlerinde ziyaret ederek hem tıraşlarının hem de ev temizliklerinin belediye ekipleri tarafından yapıldığını hatırlattı. Herkesin bir gün yaşlanacağını da dile getiren Başkan Akman, “Büyüklerimize hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını ve kimseye muhtaç olmadan huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlamak hepimizin sorumluluğundadır. Sosyal belediyecilik anlayışıyla; yaşlılarımızın daha sağlıklı, daha mutlu, daha huzurlu olmaları, geleceğe güvenle bakmaları için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Geleceğimizin teminatı ve mirasçısı olan evlatlarımıza büyüklere sevgiyi, saygıyı ve hoş görüyü aşılamanın son derece önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle hayatlarını en iyi şekilde yetişmemiz için feda eden tüm büyüklerimizin ‘Yaşlılara Saygı Haftası’nı tebrik eder, aileleri ile birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür sürdürmelerini dilerim” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Meteoroloji'den toz taşınımı ve sağanak uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Reisi için seferber oldular! Van'dan arama kurtarma ekibi bölgeye gitti

İran'ı sarsan kaza! Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri sert iniş yaptı: Bölgede son durum

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi