Van dahil 8 ilde gözaltına alınan, İsrail

Van dahil 8 ilde gözaltına alınan, İsrail'e çalışan MOSSAD ajanlarından haber var

Van dahil 8 ilde MOSSAD ajanlarına eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 34 casus gözaltına alındı. MİT'in düzenlediği dev operasyonda 15 casus tutuklandı.


Tarih: 05.01.2024 22:54

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından uluslararası casusluk faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, Türkiye’de ikamet eden Filistinli ve İsrailli aileler ile aktivistler başta olmak üzere yabancı uyruklulara yönelik İsrail İstihbarat Servisi Mossad adına uluslararası casusluk faaliyetleri içerisinde olabileceği belirlenen 46 şüpheliye operasyon düzenlenmişti. 34 şüpheli ise geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonlarla gözaltına alınmıştı.



8 şüpheliye sınır dışı edilme kararı


Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Burada Savcılık işlemleri tamamlanan 26 şüpheli, 'askeri ve siyasal casusluk' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı. Diğer 8 şüphelinin ise sınır dışı edilme işlemlerinin gerçekleştirilmesi için İl Göç İdaresi'ne teslim edileceği öğrenildi.



15 şüpheli tutuklandı


Sevk edilen 26 şüpheliden 15'i çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 11 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Abone Ol 

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor

Hakkari'de beklenen deprem korkuttu! Bütün yollar kapanabilir, komşu ülkeler de etkilenecek

Simge Sağın'dan Icardi açıklaması: Hep dua ediyorum

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Taş evler sis bulutları arasında kaldı

Erciş'te koyunlarını ahıra kapatan hayvan sahibi gördüklerine inanamadı

Sel ve baskınları yaşanacak! 18 kente sarı kodlu uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

İpekyolu Belediyesi terör merkezine mi dönüştürülüyor? Terörist yakınlarına önemli görevler veriliyor