HDP ile Bedia Özgökçe Ertan ve Azim Yacan Vanlı seçmeni nasıl kandırdı?

HDP ile Bedia Özgökçe Ertan ve Azim Yacan Vanlı seçmeni nasıl kandırdı?

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) ile Van Büyükşehir Belediyesi'nin HDP'li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve İpekyolu Belediyesi'nin HDP'li Başkanı Azim Yacan, kendisine oy veren seçmeni 31 Mart 2019 seçimlerinde kandırdı.


Tarih: 23.04.2019 13:15

Halkların Demokrasi Partisi(HDP) ile Van Büyükşehir Belediyesi'nin HDP'li Başkanı Beida Özgökçe Ertan ve İpekyolu Belediyesi'nin HDP'li Başkanı Azim Yacan, kendisine oy veren seçmeni 31 Mart 2019 seçimlerinde kandırdı.

Kürt Halkının temsilcisi olduğunu iddia eden HDP, bugüne kadar Kürt halkının hiçbir sorununa çözüm üretmedi, hayatını kolaylaştırmak adına hiçbir yatırım ve hizmet yapmadı. 

07 Haziran 2019 seçimlerinde Kürt halkından aldığı güçlü bir destek ile 81 milletvekili ile meclise giren HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaptığı ilk açıklamasında “Ermeni soykırımını tanıyoruz” şeklinde olmuştu. 

Kürt halkını temsil ettikleri iddiası ile siyaset sahnesinde faaliyet gösteren HDP, güce ulaştığı her an Ermeni lobisinin emellerine hizmet etmekten hiçbir zaman vazgeçmedi. Son olarak da HDP Eş Genel Başkanı ve Van’dan Milletvekili seçilen Sezai Temelli, Mardin Kızıltepe’de yaptığı konuşmada, Türkiye topraklarını siyonist İsrail'in vadedilmiş toprakları olarak ilan etmişti. 

KAMUDA GÖREV YAPMASI YASAKLANMIŞ KİŞİLERİ ADAY GÖSTEREREK SEÇMENİ KANDIRDI


31 Mart 2019 Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimlerinde HDP Van Büyükşehir Belediyesi ve 9 ilçe belediyesinde seçimleri önde tamamladı. Van Büyükşehir ve 6 ilçede başkanlık mazbatalarını alan HDP adaylarına Tuşba, Edremit ve Çaldıran’da mazbataları verilmedi. 

Üç ilçede HDP’nin kamuda görev yapmalarının yasaklı olduğunu bile bile Çaldıran’da Leyla Atsak’ı , Tuşba’da Yılmaz Berki’yi ve Edremit’te de Gülçan Kaçmaz Sağyiğit’i aday gösterdi. Gösterilen adaylara seçilmeleri halinde mazbatalarının verilmeyeceğini, başkanlık koltuğuna oturamayacağını HDP yönetimi ve adayların kendileri biliyordu, ancak seçmen bilmiyordu. 

HDP HALKI KIŞKIRTMAK MI İSTİYOR?


Mazbatalarının verilmeyeceğini bilerek adaylık müracaatı yapan ve seçmenin karşısına çıkıp oy isteyen HDP ve adaylar, seçimde kandırdığı halkı şimdi de “mazbatalarımızı vermediler”“irademize el koydular”, “hakkımızı gasp ettiler” diyerek halkı devlete karşı kışkırtmak için kandırmaya çalışıyor. 

HDP SEÇMEN İLE DALGA MI GEÇTİ?


Demokratik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde bazı görevlere gelebilmek için seçilmek gerekiyor, ancak seçilenlerde de hukuki ehliyet şartı aranıyor. HDP halka hukuki ehliyeti olmayan kişileri seçtirerek adeta seçmen iradesi ile dalga geçti.

YSK HDP’NİN KHK’LI ADAYLARLA İLGİLİ SEÇİM YENİLENME İTİRAZINI REDDETTİ


YSK, HDP’nin KHK’lı belediye başkanı adaylarının yerine seçimi ikinci bitiren belediye başkan adaylarına mazbata verilmesine ilişkin yaptığı olağanüstü itirazını 18 Nisan 2019 Perşembe günü reddetti. Buna göre yürütülen hukuki sürecin sonucunda mazbata verilen 2. Sıradaki en çok oyu alan adaylar görevlerini hukuk gereği yerine getirmeye devam edecek. 

HDP ise KHK’lı kişileri bile bile aday gösterdiği için bu hukuki sürecin tek sorumlusu olarak seçmenini aldatmış olan taraf olmaktan kurtulamayacak.

EŞ BAŞKANLIK ALDATMACASI İLE HALKI KANDIRDILAR


31 Mart 2019 Mahalli idareler seçimlerinde HDP belediye başkan adaylarını tanıtırken, bir bay ve bir bayandan oluşan iki kişiyi eş başkan olarak tanıtmıştı. 

Belediyelerde eş başkanlık sistemi olmadığını bilmelerine rağmen, eş başkan propagandası ile halkı kandıran HDP ve adaylarından seçilenler, başkanlık koltuklarına oturunca eş başkan sıfatı yerine belediye başkanı sıfatını kullandı. 

Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve İpekyolu Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Azim Yacan eş başkan sıfatını değil, belediye başkanı sıfatını kullanarak ilk kararnamelerini yayımladı. 

Kararnamedeki imzaları gören ve eş başkanlık sistemi ile kandırıldığını gören vatantaşlar,“Bize eş başkan dediler şimdi tek başkanlık yapıyorlar, daha sonra bizi yine kandırmak için bu kez şeş başkan derler. Bunlardan her şey beklenir” diyerek tepki gösterdi.

EŞ BAŞKANLIK İHDASI NEDENİYLE YARGILANIYORLAR


Ancak belediye kanununda eş başkanlık sistemi yok. Eş başkanlık sistemi olmamasına rağmen yazışmalarında eş başkanlık unvanı kullanmış ve Belediye Meclis Üyesi Hatice Çoban’a 113 bin 604 lira eş başkanlık ücreti ödenmişti. Yasada olmayan bir görevi ihdas ettiği, görevi kötüye kullandığı ve eş başkanlık ücreti adı altında yaptığı ödemeyle kamu zararına neden olduğu gerekçesi ile Van Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Bekir Kaya ve Belediye Meclis Üyesi Hatice çoban hakkında Van 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor