HDP'li Bedia Özgökçe Ertan ne zaman istifa edecek?

HDP'li Bedia Özgökçe Ertan ne zaman istifa edecek?

HDP Van Milletvekili olarak görev yaparken, Van Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı olup seçilen Bedia Özgökçe Ertan mazbatasını alarak başkanlık görevine başladı. Şimdi cevap bekleyen soru ise Bedia Özgökçe Ertan, belediye başka


Tarih: 19.04.2019 22:18

HDP Van Milletvekili olarak görev yaparken, Van Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı olup seçilen Bedia Özgökçe Ertan mazbatasını alarak başkanlık görevine başladı. Şimdi cevap bekleyen soru ise Bedia Özgökçe Ertan, belediye başkanlığını mı, milletvekilliğini mi tercih edecek?

Milletvekilleri seçimlerde başka görevlere de aday olabiliyorlar. Ancak seçilmeleri halinde milletvekilliği ile seçildikleri görev arasında tercih yapmaları gerekiyor. Bu tercihi yapmaları için mazbatalarını aldıkları günden itibaren 15 günlük süreleri bulunuyor. 15 günlük süre içerisinde ya milletvekilliğinden ya da seçildiği yeni görevinden istifa etmesi gerekiyor. 

BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI MI, MİLLETVEKİLLİĞİNİ Mİ TERCİH EDECEK?


Van Büyükşehir’in HDP’li Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, “Milletvekilliğinden istifa etmeyecek, 15 günlük süreci doldurunca belediye başkanlığından istifa edecek, çünkü hakkındaki davalardan tutuklanması söz konusu” şeklindeki iddialar üzerine milletvekilliğinden istifa ederek belediye başkanlığı görevini tercih edeceğini söylemişti. 

BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN MİLLETVEKİLLİĞİNDEN NEDEN İSTİFA ETMEDİ?


Van Büyükşehir’in HDP’li Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan mazbatasını 10 Nisan 2019 Çarşamba günü almış, 11 Nisan 2019 Perşembe günü de başkanlık görevine başlamıştı.

Göreve başlamasının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Milletvekilliği’nden istifa ettiğini açıklamayan Bedia Özgökçe Ertan, 15 günlük sürenin sonunu neden bekliyor, sürenin sonunda ne yapacak? 

Bedia Özgökçe Ertan, yoksa iddia edildiği gibi 15 günlük bekleme süresi sonunda belediye başkanlığından istifa edip milletvekilliğini mi tercih edecek? 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor