HDP'li Kaya ve Çoban’a açılan dava, Bedia Özgökçe Ertan'ı yalanladı

HDP'li Kaya ve Çoban’a açılan dava, Bedia Özgökçe Ertan'ı yalanladı

Van Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Bekir Kaya ve Meclis Üyesi Hatice Çoban’a yasal dayanağı olmamasına rağmen eş başkanlık görevi ihdas etmekten, 113 bin 604 lira kamuyu zarara uğratmaktan ve görevi kötüye kullanmaktan dava açı


Tarih: 17.04.2019 11:12

Van Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Bekir Kaya ve Meclis Üyesi Hatice Çoban’a yasal dayanağı olmamasına rağmen eş başkanlık görevi ihdas etmekten,  113 bin 604 lira kamuyu zarara uğratmaktan ve görevi kötüye kullanmaktan dava açıldı.

BAŞSAVCILIK 2 YILDAN 4 YILA KADAR HAPİS İSTEDİ


Van Büyükşehir Eski Belediye Başkanı HDP'li Bekir Kaya ve Belediye Meclis Üyesi Hatice Çoban hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianame Van 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı.

VAN'da, PKK'lı teröristlerin mezarlarını 'sözde' şehitliğe dönüştürdüğü gerekçesiyle tutuklu bulunan, Van Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Bekir Kaya ve Meclis Üyesi Hatice Çoban hakkında, "yasal dayanağı olmamasına rağmen eş başkanlık görevi ihdas edip eş başkanlık sistemini uyguladıkları ve görevi kötüye kullandıkları" gerekçesi ile 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi. 

‘GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA VE DEVLETİ ZARARA UĞRATMA’


Yasal dayanağı olmadan uygulanan eş başkanlık görevi sırasında Hatice Çoban’a 113 bin 604 lira yersiz ödeme yapıldığının tespit edildiği belirtilen İddianamede, “Şüphelilerin bu sıfatın kullanılması nedeniyle haksız ödemede bulunarak ve haksız ödeme yapılmasını kabul ederek kamu zararına neden olmak suretiyle 'görevi kötüye kullanma' suçunu işledikleri, şüpheli Hatice Çoban'ın, belediye başkanlığı görevini yasal düzenlemelere aykırı olarak var olmamasına rağmen 'eş başkanlık' adı altında üstlenip yerine getirmeye çalışmak suretiyle 'kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi' suçunu işlediği anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN ZİMMET VE YOLSUZLUĞU İNKAR ETMİŞTİ


17 Mart 2019 Pazar günü yayınladığımız “HDP’li Bedia Özgökçe, Bekir Kaya dönemindeki yolsuzluğun üzerini neden örttü?” başlıklı haberimizde yer verdiğimiz bir çok yolsuzluk ve zimmet konusundan bir tanesi de Hatice Çoban’a ödenen sözde eş başkanlık maaşı olan 113 bin 604 liraydı. 

AÇILAN DAVA BEDİA ÖZGÖKÇE ERTANI YALANLADI


Bedia Özgökçe Ertan Twitter hesabından yaptığı açıklamada haberdeki bilgi ve iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek yalanlamış ve karalama yapıldığını iddia etmişti. Van 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianame ile açılan dava ve müfettiş raporları haberin doğru olduğunu, Bedia Özgökçe Ertan'ın yalan söylediğini gözler önüne serdi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor