İpekyolu’nda “Meraklı Tilki ve Arkadaşları” gösterisi

İpekyolu’nda “Meraklı Tilki ve Arkadaşları” gösterisi

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından çocuklara yönelik holografik gösterisi kapsamında “Meraklı Tilki ve Arkadaşları” oyunu izletildi.Engelsiz Yaşam Akademisi, Berivan Kültür Sanat Merkezi ve Erçek Yaşam Merkezinde 3 gün boyunca dü


Tarih: 12.03.2019 13:39

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından çocuklara yönelik holografik gösterisi kapsamında “Meraklı Tilki ve Arkadaşları” oyunu izletildi.

Engelsiz Yaşam Akademisi, Berivan Kültür Sanat Merkezi ve Erçek Yaşam Merkezinde 3 gün boyunca düzenlenen ve 5 seanstan oluşan gösteriyi yaklaşık bin çocuk izledi. Senaryosu pedagog denetiminde yazılan ve kendi kültürümüze, değerlerimize uygun öğeler barındıran “Meraklı Tilki ve Arkadaşları” gösterisi, çocuk gelişimine zararlı hiçbir kelime ya da sahne barındırmama özelliğine sahip.

Özel transparan perdesi sayesinde kurulduğu alanın arka kısmını da gösterebilen bir yapıda olan ve çocukların karakterleri bulundukları mekanda karşılarındaymış gibi gösteren holografik gösteri sisteminde, özel gösterim perdesinin arkasına kurulan fon ve yerleştirilen led ışıklarla, görüntünün derinlikli bir hal alması sağlanıyor. Böylece beyaz projeksiyon perdesinden kurtulan karakterleri izleyen çocuklar, etkileyici bir film ve etkinlik deneyimi yaşıyorlar.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Sağanak ve toz taşınımı uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

O eşyası da bulundu! Düşen helikopterin enkazına ulaşıldığı anlar

Cem Yılmaz'dan büyük sürpriz! 20 yıl sonra sevenleriyle buluşacak

Van'da attan düşen hasta için ambulans helikopter havalandı

Derecik'te havalar ısındı, kuzu otu mesaisi başladı

İbrahim Reisi hayatını kaybetti! Türkiye'de bir günlük milli yas ilan edildi

Kabine sonrası sözleri çok çarpıcı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa çağrısı