Tuşba’da özel çocuklar için etkinlik

Tuşba’da özel çocuklar için etkinlik

Van’ın Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü Tarafından Disleksi Haftası Ve Dünya Yürüyüş Günü Kapsamında Özel Çocuklar İçin Bir Etkinlik Düzenlendi.


Tarih: 04.10.2019 16:47

Van’ın Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Disleksi Haftası ve Dünya Yürüyüş Günü kapsamında özel çocuklar için bir etkinlik düzenlendi.

Tuşba 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda düzenlenen programda çeşitli etkinliklerle fiziksel aktiviteler yapıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tuşba İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eyüp Kalkan, özel gereksinimli çocukların aileleriyle görüşerek bu konudaki farkındalık çalışmalarının öneminden bahsettiklerini ifade ederek, “Özel gereksinimli bireylerin normal hayat standartlarını yakalaması ve sosyal işlevselliğinin sağlanması konusunda rehabilitasyon ve uzman desteğinin önemini anlattık. Psikososyal Destek Biriminde; psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimciler görev yapıyor. Ailelerin hem kendileri hem çocukları için Psikososyal Destek Biriminden hizmet alabilirler. Obezite Biriminde de görev alan diyetisyenlerimiz; obezite, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıklarda beslenme, kilo alma, kilo verme konularında çocuk-yetişkin bireylere ücretsiz olarak sağlıklı beslenme danışmanlığı veriyor” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Hasarlı 4 katlı bina iş makinesi darbesiyle yıkıldı

Genelevde büyük olay çıktı! Müşteri hastanede, patron hapishanede

Hakkari'de kamyonetin kasasında bulunan tavus kuşları, Van'ın kalıcı misafirleri oldu

Kaldırıma park eden araçların lastiklerini patlatıp kaçtı

Ayağına taş değmesin! 4 çocuk annesi Bingöllü Erdem, 8 yıldır el tetikte vatan nöbetinde

Virajı alamayan yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var

Bitlis'teki bu kahvede herkes satranç ve dama oynuyor! Her gün belli saatlerde geliyorlar