Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine Çelik getirildi

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine Çelik getirildi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine Doç. Dr. Sebahattin Çelik getirildi.SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Parlak’ın yerine Yüzüncü Yıl Üniversi


Tarih: 10.05.2019 15:09

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine Doç. Dr. Sebahattin Çelik getirildi.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Parlak’ın yerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Sebahattin Çelik getirildi. SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde resmi olarak başhekimlik görevine başlayan Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Kentin önemli sağlık sorunlarına değinen Çelik, “En önemli sorunumuz burada başhekimlik ve idarenin istikrarlı olması lazım. Ortalama yılda bir başhekimin değişmemesi lazım. Bunun yanında burada hekim tutamıyoruz. Hekimlerimize değer vermemiz ve gelen hekim arkadaşlarımızı mutlu kılmanın yolunu bulmamız lazım. Bu anlamda hekimlere bir sempati duyulması bile yeterli olur diye düşünüyorum. Bir diğer sorunumuz ise, burası bizim hastanemiz. Devletimiz buraya ciddi bir yatırım yapmış, ancak 8 yıldır burayı çok verimli kullanamadık. Yani kapasitesini efektif kullanamadık. Benden önceki başhekimler çok iyi işler yaptılar, ama coğrafyamız farklı olduğu için burada hizmet vermek daha zor. Bunun için burada kolektif hareket etmemiz lazım. Toplum, hastane, hekimler, sağlık çalışanları ve idarecilerle birlikte kolektif hareket edersek hastaneden daha fazla faydalanacağımızı düşünüyorum. Bizler bu anlamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor