Van siyasetçilerinden

Van siyasetçilerinden 'Çanakkale Şehitleri' mesajı

Siyasiler '18 Mart Çanakkale Zaferi' yayımladı. İşte Van siyasetçilerinin mesajları.


Tarih: 17.03.2018 11:48

Haber anlık güncellenmektedir...

 

Kaymakam Öztürk’ten ‘Şehitler Günü’ mesajı

 

Van’ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Cemil Öztürk, yayınladığı mesajda, “Bugün; kahramanlık, fedakarlık ve insanlık adına tarihimize altın harflerle yazılmış Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü. Milletimizin hürriyet ve bağımsızlığını hedef alan taarruz ve saldırılara karşı dünya tarihinin seyrini değiştirecek çapta bir direnişin; dahası bir milletin yeniden dirilişinin adı olan Çanakkale Destanı, sadece askeri başarısı yönüyle değil, aynı zamanda azim, inanç ve vatan sevgisinin de vücuda büründüğü eşsiz bir dönüm noktasıdır. Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar; vatan, bayrak ve millet sevgisiyle hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen, korkusuzca şehitlik ve gazilik mertebelerine erişen büyük kahramanlarımızın bizlere en kıymetli armağanı ve emanetidir. Bu vatana sahip çıkmak, onu daha da kalkındırmak ve müreffeh kılmak; aziz şehitlerimize ve gelecek nesillerimize karşı sorumluluğumuzdur. İpekyolu Belediyesi olarak, bu bilinç ve sorumluluk çerçevesinde geçtiğimiz yıl, 250 çocuk ve gencimize Çanakkale gezisi düzenleyerek, ecdadımızın yazdığı şanlı tarihe yerinde tanıklık etmelerini sağlamaktan da ayrıca onur duyuyoruz. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek adını tarihe yazdıran tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Ruhları şâd olsun” dedi.

 

Kaymakam Doğramacı’dan ‘18 Mart’ mesajı

 

Van’ın Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 


Kaymakam Doğramacı, mesajında; vatanı, milleti ve kutsal değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canını vermiş aziz şehitlerimizin 'Şehitler Günü'nü idrak etmenin hüznünü ve gururunu yaşadığını belirterek, "Çanakkale, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, sarsılmaz bir imanla vatanını canı pahasına nasıl koruduğunu gösteren; dili, rengi, etnik kökeni farklı, ancak kader birliği yapmış vatan evlatlarının şehit düştüğü yerdir. Çanakkale’yi bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yer olarak hafızalarımıza kazdık. Çanakkale Destanı; Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim, iman ve iradesini, aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir. Bu destanın her satırında isimsiz kahramanlar ve insanlık onuru vardır. Çanakkale Deniz Zaferi, milletimizin yeniden uyanışına, şahlanışına, bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine de zemin hazırlamıştır. Aynı azim ve kararlılıkla bugün içerideki ve dışarıdaki düşman ve hainlere karşı ülkemizi feda-ı can ile savunan şehitlerimizin de ruhları Çanakkale'deki ataları kadar azizdir. Bu duygu ve düşüncelerle Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde mukaddes vatanı için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. 

 

Başkan Vekili Çiçekli’den ‘Şehitler Günü’ mesajı

 

Van’ın Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Çanakkale ruhunun hala yaşatıldığını belirterek, tüm şehitleri rahmetle andı. 


Başkan Vekili Atıf Çiçekli, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tüm imkansızlıklara rağmen 18 Mart 1915 günü destan yazıldığını söyleyen Atıf Çiçekli, "Çanakkale Zaferi, bir milletin kahramanlık mücadelesiydi. Milli ve manevi değerleri için hayatını ortaya koyan kahramanlarımızın kazandığı bu eşsiz zafer, milletimizin yeniden dirilişine şahitlik etmiştir. Malazgirt’te olduğu gibi Çanakkale'de de milletimizin ortaya koyduğu destansı ruh halen yaşıyor. Bugün de ister yurt içinde ister Afrin başta olmak üzere milletimizin desteğini alan Mehmetçiğimiz, destan yazmaya devam ediyor. Edremit’teki vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünün korunması için canlarını feda etmişlerdir. Afrin başta olmak üzere hain terör örgütüne yönelik devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için kahramanlarımız görevlerinin başındadırlar. Bugün üzerinde yaşadığımız bu vatanı, uğrunda can veren aziz şehitlerimize borçluyuz. Bizler de kahramanlarıyla gurur duyan nesiller olarak, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkacağız. Bu vesileyle bir hafta içerisinde Edremit ilçemizde hain terör örgütü tarafından şehit edilen 2 kahraman güvenlik korucumuz ve Afrin şehitlerimiz başta olmak üzere vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi. 


Abone Ol 

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler