Vanlı köylünün kış çilesi..

Vanlı köylünün kış çilesi..

Van’da kar ve soğuk hava en çokta hayvancılıkla geçinen köylüleri etkiliyor. Köylüler kızak ve eşek yardımıyla hayvanlarına ot taşıyorlar.


Tarih: 24.12.2016 11:56

Van’ın Muradiye İlçesine bağlı Doğangün Mahallesi ağır kış şartlarıyla mücadele ediyor. Soğuk havaya aldırış etmeden hayvanlarını besleme derdine düşen köylüler, köyün bir kilometre ötesine kurulan harmandan eşek ve kızak yardımıyla ot taşıyorlar.

 

Kızaklara yüklenilen otları köye ulaştırıp ağıllarda veya ağıl önlerinde karda hayvanlarını besleyen köylüler, her yıl bu derdi yaşadıklarını ifade ediyorlar.

 

 

Kızakla ot taşıma yöntemini kullanmak zorunda kalan köylüler, imkanlar doğrultusunda hayvanlarını kışında dışarıda beslediklerini kaydettiler.

 

Köylüler, “Kışları çok büyük zorluklar çekiyoruz. Hayvanlar için ot götürüyoruz. Bu konuda bir destekleme yardım yok. Bir yardım olsa daha kolay olur. Avlu veya çiftlik gibi bir yerimiz olsa hayvanları orada beslesek daha kolay olur. O da olmayınca kendi imkanlarımızla ne yapabildikse onu yapıyoruz. Kışın koyunlarımızı dışarıda soğukta karda besliyoruz. Çok zorluk çekiyoruz bahar gelene kadar. Köyün dışında yazdan biriktirdiğimiz otları hemen hemen 1 kilometre uzaklıktan kızak ve eşek yardımıyla taşıyoruz.” diye konuştular.


Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor