Van'da HDP önünde evlat nöbeti devam ediyor: Aile sayısı 35'e yükseldi

Van'da HDP tarafından evlatları dağa kaçırılan ailelerin HDP il binası önündeki eyleme katılan aile sayısı 35'e yükseldi.


Tarih: 04.01.2024 12:56 Güncelleme: 04.01.2024 13:54

Van’da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 73 haftalık süreçten bu yana partinin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve sayıları 35’i bulan aileler, ellerindeki dövizlerle il başkanlığı binası önüne gelerek HDP ve PKK aleyhine slogan attı.

 

evlat nöbeti


Eyleme katılan anne Nazlı Sancar, çocuklarını alana kadar HDP’nin kapısından ayrılmayacaklarını belirtti. HDP’lilerin perdelerin arkasında kendilerine güldüklerini ve zafer işareti yaptıklarını ifade eden Sancar, “Şehitler ölmez, vatandan bölünmez’ diyoruz ya, bu askerler de benim oğlumdur. Sonsuza kadar bu haklı mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Biz doğru adresteyiz. Allah’ın izniyle, devletimizin gücüyle biz de evlatlarımıza kavuşacağız” diye konuştu.

 

evlat nöbeti van


Evlat nöbetine geçtiğimiz günlerde katılan Fatma Tekyurt ise kızı Hande’nin 2015 yılı Haziran ayında PKK tarafından kaçırıldığını belirtti. Evladından 9 yıldır haber alamadığını ifade eden Tekyurt, “Kızımı devlet aracılığıyla çok aradık ama bulamadık. Kızım Hande’nin bir an önce orayı bırakıp gelmesini istiyorum” şeklinde konuştu.


Abone Ol 

İşte yeni düzenlemenin detayları! Erdoğan, 'Öğretmenlerimiz müsterih olsun' diyerek açıkladı

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor