Van

Van'dan '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' mesajları

Van'dan gelen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajlarını tek bir haberde vantelgraf.com ekibi olarak derledik.


Tarih: 10.01.2024 12:12

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolaysıyla Van'dan birçok tebrik mesajları geldi.

 

İşte gelen mesajlar:

 

Van Valisi Ozan Balcı

 

Vali Balcı mesajında, "Bilindiği üzere 212 sayılı yasanın kabul edilmesiyle basın mesleğini icra edenlerin sosyal haklarında bir takım düzenlemelere gidilmiş ve bu gelişme Türk basınında bir dönüm noktası kabul edilerek Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmektedirler. Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında, medya hayati bir önem taşımaktadır. Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı günümüzde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getirerek yerelde ve ulusalda görev yapan tüm basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.

 

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say

 

Başkan Say, yayımladığı mesajda, "Basın, güçlü demokrasilerin olmazsa olmazı, toplumun konuşan dili, gören gözü ve işiten kulağıdır. Gazetecilik, demokratik ve şeffaf toplumların vazgeçilmez unsurlarından biridir. Çoğulcu ve katılımcı bir demokrasinin inşasında, düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında basın kuruluşları etkin ve işlevsel bir rol oynamaktadır. Gazetecilik mesleği, güçlü bir sorumluluk ve özveri gerektirir. Gazeteciler, olaylara tarafsız bir gözle bakarak, toplumu doğru bilgilendirme konusunda büyük bir özveriyle çalışarak, bu özverili çalışmaları sayesinde, kamuoyu bilincinin oluşmasında ve toplumun gelişiminde önemli bir rol üstlenmektedir. Gazetecilik mesleğinin zorluklarına rağmen, çalışmalarını her zaman özveriyle yürüten değerli basın mensuplarımızın kamuoyunu aydınlatma görevini layıkıyla yerine getirdiğini görmek, bizler için büyük bir memnuniyet kaynağıdır. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında bilgiye ulaşma hızı giderek kısalmakta ve doğru bilgiye ulaşmak için gazeteciliğin önemi giderek artmaktadır. Ülkemizin can damarlarından biri olan gazetecilerimizin, basın ve medya mensuplarımızın yaptığı iş büyük bir öneme sahiptir. Bu önemin bilinciyle; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman

 

‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, basının halkın müşterek sesi olduğunu söyledi. Günün her saatinde haber peşinde koşan ve kamuoyunun vicdanını temsil eden basın mensuplarının zor şartlarda görev yaptığını dile getiren Başkan Akman, “Gazetecilik mesleği, özellikle çok büyük fedakârlık isteyen ve zor şartlarda yapılan bir meslektir. Milletimizin gözü, kulağı olan basın mensuplarımızın en önemli vasfı, gücünü halktan alarak tarafsız ve bağımsız bir şekilde toplumu bilgilendirmektir” dedi.


Son yıllarda sosyal medya ve internet haberciliğinde yaşanan hızlı gelişmenin önemine de değinen Başkan Akman, teknolojinin yakından takip edilmesinin gerekli olduğunu ancak doğru ve tarafsız haberciliğin her zamankinden daha büyük bir önem arz ettiğini söyledi. Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle; bu mesleğe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, çalışma hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Aslan

 

Başkan Aslan, mesajında, “Gazetecilik mesleği onurlu ve şerefli bir meslektir. Kamuoyunu doğru bilgilendiren, habercilikte ilkeselliği şiar edinen, tarafsız ve objektif habercilik yapan tüm gazeteciler ve basın yayın mensupları, kutsal bir görev yürütmektedirler. Toplumun olayları doğru bilmelerini ve bilinçlenmelerini sağlayan ilkeli gazetecilerdir. Tarafsız basın yayın yani gazetecilik, kamuoyunun vicdanıdır. Bağımsız gazetecilik hiçbir siyasi veya politik bir parti ya da grubun tesirinde kalmadan politikaların belirlenmesinde doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilme kabiliyetine sahiptir. Hür ve tarafsız basın bireysel değil toplumsal çıkar ve menfaatler doğrultusunda haber yapar; haktan, hukuktan yana hep duruş sergiler. Demokrasinin olmazsa olmazı olan basın yayın ne kadar hür olursa toplumda o kadar özgür olur” ifadelerini kullandı.

 

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti

 

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti yayınladığı mesajda, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında mesleklerini icra ederken görevleri başında hayatını kaybeden gazetecileri unutmadı. Mesajda, "Bugün, Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren, meslektaşlarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen özel gündür. Gazetecilik mesleği kamu yararı gözetilerek yapılan ve halkın doğru bilgiye ulaşmasını gaye edinen nadide mesleklerdendir. Haber alma hakkının sağlıklı ve güvenilir bir şekilde karşılanmasının demokrasiyi güçlendiren bir boyutu da bulunmaktadır. Hakikatin temsilcisi olan meslektaşlarımız bu doğrultuda hayati bir fonksiyon icra etmektedir. Bu bağlamda mesleğimizin itibarının korunması ve mesleki gelişim noktasında gerekli çalışmaların yapılması da meslektaşlarımızın en büyük arzusudur. Her koşulda mesleğini en iyi şekilde icra etmeye çalışan meslektaşlarımız maalesef bu uğurda canlarını yitirebilmektedir. Bu vesile ile özellikle İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de saldırılarda görevleri başında hayatını kaybeden gazeteci arkadaşlarımız başta olmak üzere bu uğurda canlarını yitiren meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün özelde ilimizde, genelde ülkemiz ve dünyada meslektaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözüme kavuşmasına vesile olmasını temenni ederken, özellikle mesleğimizle ilgili yasal boşlukların giderilmesi ve mesleğin korunması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda 2024 yılının sorunların ortadan kaldırıldığı bir yıl olması ümidiyle tekrar tüm basın camiamızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eder, tüm arkadaşlarımıza meslek hayatlarında başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.


Haber Kaynak : Van Telgraf
Abone Ol 

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor

Hakkari'de beklenen deprem korkuttu! Bütün yollar kapanabilir, komşu ülkeler de etkilenecek

Simge Sağın'dan Icardi açıklaması: Hep dua ediyorum

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Taş evler sis bulutları arasında kaldı

Erciş'te koyunlarını ahıra kapatan hayvan sahibi gördüklerine inanamadı

Sel ve baskınları yaşanacak! 18 kente sarı kodlu uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

İpekyolu Belediyesi terör merkezine mi dönüştürülüyor? Terörist yakınlarına önemli görevler veriliyor