Van

Van'dan '30 Ağustos Zafer Bayramı' mesajları

Van'dan gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajlarını tek bir haberde vantelgraf.com ekibi olarak derledik.


Tarih: 30.08.2023 09:36 Güncelleme: 30.08.2023 09:41

30 Ağustos Zafer Bayramı gelmesiyle beraber Van'dan birçok tebrik mesajları geldi.

 

 

Van Valisi Ozan Balcı

 

Vali Balcı mesajında, "Aziz milletimizin tarihinde bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin en büyük zaferlerinden biri olan Büyük Taarruz'un 101. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile kutsal vatan topraklarımız kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Milletimiz bu zaferle, birlik ve beraberlik anlayışıyla, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek olacak biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan ve her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi de ulusumuzun tarihine yön veren önemli savaşlardan birisi olmuş ve bu zaferle milletimizin bağımsız ve özgür yaşama iradesi tüm dünyaya gösterilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın, kıymetli Vanlı hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yürekten kutluyor, başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

Edremit Belediye Başkanı İsmal Saymaz

 

Başkan Say mesajında; "30 Ağustos tarihinin Türk milleti nezdinde büyük önem taşıdığını belirterek, “30 Ağustos Zaferi, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.  30 Ağustos zaferi ile Türk milleti egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırmış, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır. 101 yıl önce yazılan bu destansı zafer, bu toprakların ebediyen vatanımız olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğimiz gündür. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin kahraman komutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz vatanımız için Hakk’a yürüyen şehitlerimizi saygı, minnet, rahmet ve şükranla anıyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

 

 

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman

 

Başkan Akman yayımladığı mesajında; 101 yıl önce olduğu gibi bugün de aziz milletimizin kendisini, birliğini ve huzurunu hedef alan güçlere karşı engin ferasetiyle, sarsılmaz cesaretiyle, kararlı duruşu ve gerektiğinde canını ortaya koymasıyla gelen tehlikeleri bertaraf etmeye devam ettiğini söyledi. Başkan Akman, “Bu millet birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir” dedi.

 

Yerel yöneticiler olarak kendilerine düşen görevin bütün imkansızlıklara rağmen kurulan Cumhuriyeti birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde daha da güçlendirmek olmalıdır diyen Başkan Akman, “Birlik, beraberlik ve azimle elde edilen bu zafer, ülkemizin geleceğine dair umutların yeşermesine ve Cumhuriyetimizin de filizlenmesine öncü olmuştur. 30 Ağustos 1922’de kazanılan bu zafer, küllerinden yeniden doğacak bir ülkenin bağımsız, laik ve demokratik geleceğinin meşalesini de yakmıştır” ifadelerini kullandı.

 

Her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin bu milletin tarihine yön veren önemli savaşlardan biri olduğunu kaydeden Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canını feda etmiş tüm şehitleri rahmet, gazileri minnetle yad ediyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Nesli tehlike altında! Van'da tedavisi sürüyor: Sağlığına kavuşuyor

Sağanak ve toz taşınımı uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

O eşyası da bulundu! Düşen helikopterin enkazına ulaşıldığı anlar

Cem Yılmaz'dan büyük sürpriz! 20 yıl sonra sevenleriyle buluşacak

Van'da attan düşen hasta için ambulans helikopter havalandı

Derecik'te havalar ısındı, kuzu otu mesaisi başladı

İbrahim Reisi hayatını kaybetti! Türkiye'de bir günlük milli yas ilan edildi