Van

Van'dan kareler! Mehmetçik'in terörle mücadelesi zorlu şart dinlemiyor

Van'ın Çatak ilçesinde kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu zorlu arazi ve kış şartlarında, Mehmetçik'in terörle mücadelesi son hızıyla devam ediyor.


Tarih: 05.03.2024 07:25

Türkiye, teröre ve teröristlere geçit vermiyor.

 

Bu kapsamda yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

 

Örgüt mensupları tek tek avlanırken, örgütün sözde sorumluları da etkisiz hale getiriliyor.

 

Böylelikle yurdun dört bir yanı güvenli hale getirildi.

 

Kahraman Mehmetçik, Türk halkının güvenle yaşam sürebilmesi için kar-kış, yaz yağmur demeden mücadele ediyor.

 

Öyle ki türlü olumsuzluklara rağmen vatan savunmasından bir an olsun vazgeçmeyen askerlerimiz, yalnızca teröristlerle değil zorlu kış şartlarıyla da mücadele ediyor.

 

terör

 

Zorlu kış şartlarında terörle mücadele

 

Karla kaplı sarp yol ve kayalıkları aşarak vatanımızda güvenle başımızı yastığa koymamızı sağlayan Mehmetçik'in Van'da karlı dağlarda verdiği mücadele karelere yansıdı.

 

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma özel harekat ve jandarma komando timleri, ilçeye 24 kilometre uzaklıktaki Belbuka Üs Bölgesi'nde zorlu arazi ve ağır kış şartlarına rağmen terörle mücadelesini sürdürüyor.

 

İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürü Jandarma Yarbay Ümit Tuaç, bölgedeki operasyonların "ara, bul, yok et" stratejisiyle devam ettiğini belirtti. Geçen yıl yapılan operasyonlarda 6 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

 

asker

 

Petrol arama güvenli şekilde ilerliyor


Üs bölgesine 6 kilometre mesafede yer alan ve başarılı operasyonlarla terörden temizlenen Karataş Çukurları bölgesinde geçici üs bölgesinin kurulduğunu hatırlatan Tuaç, şunları kaydetti:


"Üs bölgeleri marifetiyle bölgede tam anlamıyla alan hakimiyeti sağlanarak hem terörist faaliyetleri engelleniyor hem de bölgede petrol arama ve işletme faaliyetlerini sürdüren şirketin etkin ve güvenli bir şekilde çalışması sağlanarak Gabar Dağı örneğinde olduğu gibi ülke ekonomisine katkı sunulması hedefleniyor. 2023'te 3 büyük, 14 orta çaplı ve 3 bin 190 küçük olmak üzere 6 bin 979 timin katılımıyla 3 bin 207 operasyon başarıyla icra edildi. Van'da 2023'te icra edilen operasyonlarda 26 piyade tüfeği, 4 keskin nişancı tüfeği, 1 makineli tüfek, 2 tabanca, 42 el bombası, 11 telsiz, 13 dürbün, 571 tüp, 33 roketatar mühimmatı, 6 anti personel mayını ve 4 anti tank mayını ele geçirildi. Van İl Jandarma Komutanlığı, terörle mücadele öncelikli olarak üzere emniyet, asayiş ve kamu düzeninin devamlılığını sağlama konusunda istihbarata dayalı ve teknolojik cihazlardan azami düzeyde istifade ederek ilgili makamlarla koordineli şekilde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarılı olma azim ve kararlılığındadır."


Haber Kaynak : Van Telgraf
Abone Ol 

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor

Hakkari'de beklenen deprem korkuttu! Bütün yollar kapanabilir, komşu ülkeler de etkilenecek

Simge Sağın'dan Icardi açıklaması: Hep dua ediyorum

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Taş evler sis bulutları arasında kaldı

Erciş'te koyunlarını ahıra kapatan hayvan sahibi gördüklerine inanamadı

Sel ve baskınları yaşanacak! 18 kente sarı kodlu uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

İpekyolu Belediyesi terör merkezine mi dönüştürülüyor? Terörist yakınlarına önemli görevler veriliyor