Van'ın merkezinde terör örgütü PKK elebaşının sloganını atmakla iradeye sahip çıkılmıyor

Terör seviciliği yapan Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının geri alınması ve Van Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesinin ardından kentte karar, terör örgütü elebaşı sloganı atarak protesto ediliyor.


Tarih: 02.04.2024 15:13 Güncelleme: 02.04.2024 15:30

DEM Parti'nin Van Büyükşehir Belediyesi adayı Abdullah Zeydan'ın 2015 yılında "PKK sizi tükürüğüyle boğar" sözleriyle Türk askerini tehdit etmesi ve bununla ilgili hapis yatıp 2022 yılında tahliye olmasının ardından belediye başkanlığına adaylığını bırakıp, 31 Mart 2024 yerel seçimlerde kazandı.

 

DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınması üzerine, Van İl Seçim Kurulu, belediye başkanlığını ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verdi.

 

Bunun üzerine Van'da ortalık karıştı. Kentin işlek caddelerinde sokağa çıkanlar, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ve terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu bilinen bundan dolayı da hapis yatan Selahattin Demirtaş'ın sloganlarını atarak protesto etti.

 

teröristler

 

CADDE VE SOKAKLARA ZARAR VERDİLER

 

Sloganlarla birlikte yürüyüş yapan topluluk, çevreye de zarar verdi. Polisin uyarılarına rağmen caddeye çıkan bir grup refüjdeki saksıları devirirken, polis ekipleri ise tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Olaylar ara sokaklarda devam ediyor.


Haber Kaynak : Van Telgraf
Abone Ol 

Ömrü sadece 20 gün! Koparmanın binlerce lira cezası var: Gördükleri manzara karşısında şoke oldular

Korkunç olay! Çöpte beden parçaları bulundu: Başı kesilip derisi yüzülmüş

Müfredat yine değişiyor! Milli Eğitim Bakanlığı yeni çalışmayı erişime açtı

Hazal Filiz Küçükköse: Kendimi Barbie gibi hissediyorum

Onlarca ölü pilot balina kıyıya vurdu! Sebebi bilinmiyor

Hüseyin Çelik'e çok sert sözler: Van'ı yiye yiye bitirememiş

Omuzunu kıran Hasan Can Kaya taburcu oldu