Kocaeli İzmit sokaklarında bando ilgisi

Kocaeli İzmit sokaklarında bando ilgisi

Kocaeli'de her Cuma günü bayrak töreni öncesinde çaldığı marşlar ve şarkılarla şehirde canlı müzik havası estiren İzmit Belediye Bandosu vatandaştan büyük ilgi görüyor.


Tarih: 22.06.2021 11:09

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediyesi'nin organizasyonlarında ve her cuma günü düzenlenen bayrak töreninde çaldıkları marşlar ve müziklerle hafızalarda yer edinen İzmit Belediye Bandosu, kentin simgelerinden biri haline geldi. Bando üyelerinin enstrümanları ellerine alıp çalmaya başladığı andan itibaren halkın etrafını sardığı İzmit Belediye Bandosu, her cuma günü İzmit Belediyesi Belsa Plaza önünde düzenlenen törende İzmitlileri müziğe doyurmaya, mesaiyi İstiklal Marşı ile bitirmeye devam ediyor.

Vatandaşların özellikle pandemi döneminin yaşattığı psikolojik yorgunluktan sanatla uzaklaşması adına etkinlikler düzenleyen ve İzmit’e cıvıl cıvıl hava katan İzmit Belediyesi, halka her hafta adeta bayram şenliği yaşatıyor.

Trompetten klarnete, davuldan saksafona birçok enstrümanın yer aldığı İzmit Belediye Bando Takımı her cuma halkın huzurunda çalmak için aralıksız çalışma yapıyor. Bando Takımında; Ebrar Sena Dirican, Çağrı Cavit Keçeci, Ozan Direniş Uzuner ve Fatih Furkan Demir trompet, Eren Koçalan trampet, Simge Gaye Esgin yan flüt, Murat Büyük klarnet, Hakan Oral alto saksafon, Ali Arslanoğlu zil, Ferhan Şeker davul ve Batuhan Şen tenor saksafon çalarak halkın kulaklarının pasını siliyor.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor