Kocaeli'de İzmit'in üreticilerine 'adil üretici' unvanı

Kocaeli'de İzmit'in üreticilerine 'adil üretici' unvanı

İzmit Belediyesi ile Good4Trust işbirliğinde hayata geçirilen, ekolojik ve sosyal açıdan adil üreticilerin yer aldığı İzmit Çarşısı’nda çevreye duyarlı üreticiler Adil Üretici ve Azimli Üretici unvanlarını aldı.


Tarih: 23.08.2021 09:55

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediyesinin yerel ekonomik kalkınmayı hedefe alarak Good4Trust işbirliğinde hayata geçirdiği İzmit Çarşısı, bir yandan hızla büyümeye ve gelişmeye devam ederken bir yandan da üreticileri de adil üretime teşvik ediyor.

Şeffaf tedarik zinciri, çevreye duyarlı materyal kullanımı ve kadın istihdamı sağlama gibi önemli kriterleri yerine getiren üreticiler, alanında uzman kişilerden oluşan konsey üyeleri tarafından değerlendirilerek Adil Üretici unvanı alıyor. Bu konuda çalışmalar yapan ve kriterleri kısmi olarak tamamlamış üreticilere ise Azimli Üretici unvanı veriliyor.

ADİL ÜRETİCİLER BELLİ OLDU

Uzun süren konsey değerlendirmeleri sonucunda, İzmit Çarşısı üreticilerinden YD Yaşam Dostu ve Lavandenur ‘Adil Üretici’ oldu. Ata tohumlarından elde ettiği buğdayları taş değirmende öğüterek çeşitli unlar üreten ve bu unlardan yaptığı katkısız ekmek ve erişte gibi mamulleri tüketicilere sunan, Mehmet Tevfik Kerkeser ve Mahir Aras’ın birlikte yürüttüğü YD Yaşam Dostu, Adil Üretici unvanı aldı. Genç kadın çiftçi Ayşenur Duysak ise İzmit Gedikli Köyü’nde kendi lavanta bahçesinden hasat ettiği lavantaları, ürün haline getirerek tüketicilere sunması nedeniyle Lavandenur markası ile Adil Üretici olmaya hak kazandı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Sağanak yağış devam ediyor! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Çığ gibi büyüyor! Edremit Belediyesi de işçi kıyımı yanlışını yaptı

Bunca insanın hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Van'da işten çıkarılan işçiler yürüyüş düzenledi

Acı haber geldi! Çatak'ta yıldırım düştü: Güvenlik korucumuz Çetin Şeylan şehit oldu

Nedir bu sağlıkçıların çektiği! Sedyeden kalktı, doktora saldırdı

Hakkınız ödenmez! Görev başındaki asker ve polisimizin Anneler Günü kutlu olsun

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! 5 PKK'lı terörist öldürüldü