Kocaeli’de amfibi araçla etkili vektör mücadelesi

Kocaeli’de amfibi araçla etkili vektör mücadelesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaz aylarını rahat geçirebilmeleri için vektör mücadelesi hizmetine devam ediyor. Vektörle mücadelenin en önemli aşaması olan larva döneminde yapılacak çalışmalarda kullanılan amfibi araç


Tarih: 08.08.2021 09:34

KOCAELİ (İGFA) - Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı sivrisinekle mücadele ekipleri, ilkbahar mevsiminde başlayan larva mücadelesi çalışmasına 12 ilçede devam ediyor.

Mücadele, başta sivrisinek olmak üzere hastalıkların yayılmasına aracılık eden zararlıların üreme alanlarına yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Halk sağlığının korunması önceliği ile Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olan vektör mücadelesinde en az kimyasal uygulayarak başarı sağlamak hedefleniyor. 3 günlük ilaçlama yarım günde yapılıyor.

ARAÇ HEM KARADA HEM DE SUDA KULLANILIYOR

Karada olduğu gibi suda da kullanılabilen amfibi araç aynı zamanda ağırlık ve ebadının büyük olması ve yüksek hacimli tekerlek sistemi sayesinde dip çamurunu küreme özelliğine de sahip olduğu için, normal şartlarda ilaçlama çalışmalarına olumlu cevap vermeyen alanlarda da başarı imkânı sağlıyor. Araçtaki tekerlek basınç sistemi ön kabinden kontrol edilebiliyor. Bu sayede araç, gerektiğinde zor alanlardan çıkmak için veya yüzme kabiliyetini geliştirmek için kendiliğinden refleks oluşturabiliyor.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı