Salih Aşık Öğrenci Yurdu gençlik merkezi oluyor

Salih Aşık Öğrenci Yurdu gençlik merkezi oluyor

Sivas Belediyesi ile Anadolu Gençlik Derneği arasında imzalanan protokol ile Mevlana Mahallesinde bulunan Salih Âşık Öğrenci Yurdu artık gençlik merkezi olarak hizmet verecek.


Tarih: 07.08.2021 17:40

SİVAS (İGFA) - Sivas Belediyesi rutin hizmetlerinin yanı sıra toplumu bilinçlendiren sosyal ve kültürel altyapısı sağlam gençlerin yetiştirilmesi amacıyla şehrin farklı noktalarında gençlik merkezi çalışmaları gerçekleştiriyor. Çalışmalar doğrultusunda Şeyhşamil Mahallesi'nde başlatılan Gençlik Merkezi çalışmalarının yanı sıra Fatih ve Alibaba mahallerinde de yeni gençlik merkezlerinin yapımı planlanırken Mevlana Mahallesinde ise Salih Âşık Öğrenci Yurdu gençlik merkezi olacak.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Anadolu Gençlik Merkezi Milli Görüş Vakfı Başkanı Nurullah Hatip tarafından imzalanan protokol kapsamında Salih Âşık Öğrenci Yurdu başta Mevlana Mahallesi olmak üzere yakın mahallelerde ikamet eden gençlere hizmet edecek.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “En büyük gayemiz iyi eğitim almış, kendini yetiştirmiş, ahlakı ve davranışıyla örnek olan, aile ve akrabalık bağları kuvvetli, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi ve merhamet gösteren, özü sözü bir, doğru, dürüst, iffet ve hayâ sahibi, yardım sever, çalışkan kısacası milli ve manevi değerlere haiz bir nesil yetiştirmek. Bu anlamda gençlerimizin eğitiminde önemli bir yeri olan okullarımıza takviye olarak fiziki ve zihni gelişmelerine yardımcı olan kültür, sanat ve spor merkezlerine yenilerini kazandırmayı ve gençlerimiz arasında iletişim ve dayanışmanın güçlendirilmesini arzu ediyoruz. Genç,  yaşlı ve kadın, erkek toplumun tüm kesimlerinin sosyal hayata daha etkin katılımlarını sağlamak, boş zamanlarını verimli kullanmak, meslek edinmelerine yardımcı olarak istihdamı arttırmak adına şehrimize yeni gençlik ve kültür merkezleri kazandırıyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler