Türkiye’deki ceviz üreticileri Yenişehir’de buluştu

Türkiye’deki ceviz üreticileri Yenişehir’de buluştu

Türkiye’de 20 ilde ceviz üreticiliği yapan yetiştiriciler Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bir araya geldi.Yenişehir Ziraat Odası’nın organize ettiği toplantıda çeşitli illerden gelen ceviz üreticileri Yenişehir’de bir araya geldi. To


Tarih: 23.01.2019 11:41

Türkiye’de 20 ilde ceviz üreticiliği yapan yetiştiriciler Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bir araya geldi.

Yenişehir Ziraat Odası’nın organize ettiği toplantıda çeşitli illerden gelen ceviz üreticileri Yenişehir’de bir araya geldi. Toplantıya Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Yenişehir İlçe Tarım Müdürü Hakan Aranmaz ve ceviz üreticileri katıldı. Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Ziraat Yüksek Mühendisi İsmail Tosun, Ziraat Mühendisi Beklem Çolpan ile üreticiler Nail Çimen ve İsmail Yüksel katıldı.

Toplantıda, ceviz üreticiliği hakkında tüm detaylar konuşulurken, Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş yaptığı konuşmada, ceviz üretimine dikkat çekti ve Yenişehir’e gelen misafirlere teşekkür etti.

Toplantıda ceviz üreticilerini bilgilendiren konuşmacılar, ceviz üretiminin her geçen gün arttığı Türkiye’de halen ceviz ithal edildiğini kaydettiler. Konuşmacılar, ceviz üretimindeki hataları ortaya koyarlarken, nasıl ceviz yetiştirilmesi gerektiğini de açıkladılar.

Toplantıya ilgi gesteren ceviz üreticileri ise, ceviz dikiminden hasadına kadar tüm soruları sorarak bilgi edindiler. Çamönü köyünde ceviz üreticiliği yapan Osman Ay ise, “Çok güzel ve verimli bir toplantı oldu. Bu toplantıya gösterilen ilgiyle ceviz üretiminin ne kadar artığına da şahit olduk. Bir insan geleceğine güzel bir yatırım yapmak istiyorsa, ceviz dikmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı