‘Keşanlı Ali Destanı’ tiyatro oyunu Kartal’da sahnelendi

‘Keşanlı Ali Destanı’ tiyatro oyunu Kartal’da sahnelendi

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Nisan ayı kültür sanat programı kapsamında Keşanlı Ali Destanı, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelendi.Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk Atölyesi; Türkiye’


Tarih: 24.04.2019 15:27

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Nisan ayı kültür sanat programı kapsamında Keşanlı Ali Destanı, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk Atölyesi; Türkiye’de epik tiyatronun öncüsü kabul edilen yazar, öğretim üyesi ve gazeteci Haldun Taner’in en önemli eserlerinden Keşanlı Ali Destanı’nı Kartallı tiyatro severler için sahneledi.

Erdal Yıldırım’ın yönettiği ve yaklaşık 2 saat süren oyuna Kartallılar yoğun ilgi gösterdi. İşlemediği bir cinayetle toplum tarafından kahramanlaştırılan Keşanlı Ali’nin ve ondan medet uman insanların trajikomik öyküsü, sahneye taşındı. Sanatseverlerden tam not alan oyunun sonunda ise oyuncuların başarılı performansı, ayakta alkışlandı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen tiyatro oyununa katılan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, tüm oyunculara ve oyunun yönetmeni Erdal Yıldırım’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Başkan Yardımcısı Ali Apaydın yaptığı konuşmada, Kartal Belediyesi’nin her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduğunu kaydederek, Kartal’ın Başkan Gökhan Yüksel ile birlikte kültür ve sanat kenti olma yolunda hızla ilerleyeceğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı