Soyer, yüzme havuzunun temelini attı, ikincisinin de sözünü verdi

Soyer, yüzme havuzunun temelini attı, ikincisinin de sözünü verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova İlçesinde Yapılacak Ve 14 Milyon Liraya Mal Olacak Yüzme Havuzunun Temelini İlçe Belediye Başkanları İle Birlikte Attı.


Tarih: 09.10.2019 17:25

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova ilçesinde yapılacak ve 14 milyon liraya mal olacak yüzme havuzunun temelini ilçe belediye başkanları ile birlikte attı. Başkan Soyer, İzmir’e olimpik yüzme havuzu da kazandıracaklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova’daki Aşık Veysel Rekreasyon Alanındaki Buz Sporları Salonunun hemen yanında yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun yapımına başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin sualtı ragbisi maçlarına da ev sahipliği yapacak çevreci ve engelli dostu tesisin temelini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer attı.

Törenin açılışında bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’i spor kenti yapma hedefiyle bir dizi projeyi hayata geçireceklerini söyledi. İzmir’deki yüzme havuzu sayısını arttıracaklarını, İzmir Kemer’de olimpik kapalı yüzme havuzu inşa edeceklerini söyleyen Tunç Soyer, "İzmir’in uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapması için çalışmalar sürdürüyoruz. Körfez Festivalini uluslararası boyuta taşıyarak körfezimizi su sporlarının merkezi haline getireceğiz. Spor kulüpleriyle birlikte çalışarak kentimizde sporun gelişmesini sağlayacağız. Sporun şehrin sosyal ve ekonomik gelişimi için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamına dalga dalga yayılacağını ve şehri canlandıracağını biliyoruz. Sporda ve birçok alanda gençlerin öncülüğünde sizlerin rehberliğinde şehrimizi ileriye taşıyacağız" dedi.

Başkan Soyer, Bornova Rekreasyon Alanı Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun başta gençler ve çocuklar olmak üzere her yaş grubuna hitap eden bir spor merkezi olacağını belirterek, kente hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Başkan Soyer ve törene katılanlar yüzme havuzunun temelini attı. Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Ragbi Takımı sporcuları ile de fotoğraf çektirdi.

Törene ayrıca; Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yüzmeyi yeni öğrenenler için çırpınma havuzu, zindelik (fitness) salonu ve yüzme havuzundan oluşacak bina, engelli dostu ve çevreci bir yapı olacak. Buz sporları salonunun hemen kuzeyinde, 3 bin 200 metrekare kapalı alanda yapılacak yarı olimpik yüzme havuzu; 25 metre boyunda, 12,90 metre eninde ve 4 metre derinliğinde yapılacak. Havuzda 125 kişilik bir tribün de yer alacak. Geceleri özel bir görüntüye sahip olacak binanın cephesinde geri dönüşümlü camlar kullanılacak. Çatısında yer alan güneş panelleri ile elektrik ihtiyacının bir kısmı sağlanacak. Havuzun giriş kısmında 233 metrekarelik fuaye alanı yer alacak.

Yüzme havuzu inşaatının 400 günde tamamlanması bekleniyor.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı

Hafta sonu için plan yapanlar dikkat! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Van'da önemli açıklamalar: Bu oyun iyice kirlendi

Nesli tehlike altında! Van'da fotokapanla yaban keçisi görüntülendi