Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu: “Öğrencilerin katılımı ile ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor”

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu: “Öğrencilerin katılımı ile ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor”

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 2019 yılı ilkbahar dönemi fidan dikim çalışmalarının devam ettiğini ve bu hafta 3 ayrı okul öğrencileri ile şehrin muhtelif bölgelerine 800 fidanın toprak ile buluşacağını söyledi


Tarih: 15.04.2019 15:22

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 2019 yılı ilkbahar dönemi fidan dikim çalışmalarının devam ettiğini ve bu hafta 3 ayrı okul öğrencileri ile şehrin muhtelif bölgelerine 800 fidanın toprak ile buluşacağını söyledi.

Mimar Sinan Fatih Mahallesinde iki farkı ağaçlandırma alanı ile Tınaztepe Sosyal ve Spor tesisleri çevresinde fidan dikiminin gerçekleştirileceğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu “Ağaçlandırma çalışması yapılacak alanlarda öncelikle ağaç dikilecek yerler tespit ediliyor. Çukurlar hazırlanıyor, çalı ve diğer zararlı otlar temizleniyor ve toprak gübre yönünden zenginleştiriliyor. Ağaçlandırma alanı olarak gerekli düzenleme yapılarak fidan dikimi öğrencilerin ve halkında katılımı ile gerçekleştiriliyor. Boş atıl ve otlar içindeki alanlar bundan böyle ağaçların gölgesinde piknik yapılacak alanlara dönüştürülüyor. 2019 yılı ilkbahar döneminde ilk etapta 5 bin fidan Melikgazililere hayırlı olsun“dedi.

Ihlamur, Çam ve Meşe gibi fidanların dayanıklı, hızlı gelişen ve uzun ömürlü olmasından dolayı tercih edilerek dikileceğini ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, ağaçlandırma çalışmasına yeni bir sistematik getirerek bölge ağaçlandırma planı yaptıklarını ve bölge halkı ve öğrencilerin katılımı ile fidan dikimlerinin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü