Öğrencilerin hayalet fener tasarladı

Öğrencilerin hayalet fener tasarladı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri gece görüşlü hayalet fener tasarladı. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğ


Tarih: 24.05.2019 11:54

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri gece görüşlü hayalet fener tasarladı.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mikail Özçiloğlu’nun koordinesinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Kübra Önen, Burak Dinç, Erdem Ceylan, Malik Kara, Gökhan Güneş ve Faruk Cançelik’in ortak yaptıkları program, sınır ötesinde yapılan askeri operasyonlarda askerimize destek olmak ve işlerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirildi. Konuyla ilgili bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Mikail Özçiloğlu öğrencilerle birlikte geliştirdikleri gece görüş özellikli Hayalet Fener’in zifiri karanlıkta görüntüyü alarak, kablosuz ortamda dışarıya aktarabilme özelliğine sahip bir mekanizma olduğunu belirtti.

Özçiloğlu çalışma sonucunda insan gözüyle algılanamayan bir dalga boyunda ışık kullanarak karanlığı aydınlatan ve algıladığı cismi dijital ortama yansıtabilen bir sistem yaptıklarını söyledi.

Geliştirilen aygıtın insansız hava aracı, robot ve arazi araçlarına da monte edilebileceğini kaydeden Özçiloğlu, imkan ve destek verilmesi durumunda geliştirdikleri aygıtı daha ileri noktalara taşıyabileceklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı