CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya: “İnsan beynini vatan toprağı kadar kutsal kabul ediyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya: “İnsan beynini vatan toprağı kadar kutsal kabul ediyoruz”

Chp Ankara Milletvekili Ve Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde Düzenlenen ‘eğitimin Güncel Sorunları’ Adlı Söyleşide Eğitim Sisteminde Yaşanan Sorunlara Ve Çözüm Önerilerine Değindi.


Tarih: 18.09.2019 20:30

Kırşehir’de Çağdaş Yaşam Derneği tarafından düzenlenen ‘Eğitimin Güncel Sorunları’ adlı söyleşiye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “İnsan beynini biz vatan toprağı kadar kutsal kabul ediyoruz. İnsan beyninin işgaline karşıda mücadele göstermeliyiz” dedi.

CHP Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Eğitimin Güncel Sorunları’ adlı söyleşide eğitim sisteminde yaşanan sorunlara ve çözüm önerilerine değindi. Kaya, “Türkiye’de 13 yıllık eğitimi zorunlu hale getirmezseniz 4+4+4’le bu işi çözebileceğinizi aslında alacağınız yol eğitimle hesaplaşma yoludur. Öğretmen yetiştirmeden eğitimi gerçekleştirme şansınız yok. Demokratik, bilimsel bir eğitim sistemi yapacaksanız, önce öğretmenin donatılması gerekiyor. Öğretmenine sahip çıkmayan bir toplum eğitimine sahip çıkamaz. Cumhuriyet eğitimle kurulmuştur. Neyle kurulmuşsa da onunla yıkılır. Bugün karşı karşıya olduğumuz durum eğitimin temeline dinamit koymaktır” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı