Koronavirüslü işçiler Van'a gelmeden Bolu'da yakalandı

Koronavirüslü işçiler Van'a gelmeden Bolu'da yakalandı

Van’ın Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan Savar, İstanbul’dan Van’a gelen minibüsün içerisinde korona virüslü şahısların bulunduğu ihbarını değerlendirerek, hasta vatandaşların Van’a gelmeden Bolu’da hastaneye y


Tarih: 25.06.2020 12:15

İstanbul’da bir şirkette çalışan 16 işçiyi taşıyan minibüs, Van’ın Muradiye ilçesi Topuzarpa Mahallesi’ne gelmek üzere yola çıktı. Yola çıkmadan önce Van’a gelmeye hazırlanan bir işçi rahatsızlanınca, korona virüs testi yapıldı. Yapılan test pozitif çıkınca diğer işçilere de test yapıldı. Testi pozitif çıkan işçi hastaneye sevk edilirken, diğer işçiler 1 gün sonra çıkacak test sonuçlarını beklemeden minibüse binerek yola çıktı.


Ancak, Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan Savar’a İstanbul’dan çıkan işçilerin Muradiye ilçesi Topuzarpa Mahallesi’ne geleceği yönünde ihbar yapıldı. Bu ihbarı değerlendiren Kaymakam Savar, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatıyla jandarma ve sağlık ekipleri ile birlikte işçileri taşıyan minibüsle irtibata geçerek isim bilgilerinden test sonuçlarını öğrendi.


Yapılan araştırmada minibüste bulunan 5 işçinin daha testlerinin pozitif çıktığı tespit edilince, yol güzergâhındaki güvenlik birimlerine haber verildi. İşçileri taşıyan minibüs, Bolu’nun Gerede ilçesinde gerekli tedbirler alınarak durduruldu. Sağlık ekipleri araçta bulunan ve testleri pozitif çıkan işçileri hastaneye sevk ederken, diğer işçileri de güvenlik güçlerinin kontrolü altında İstanbul’a geri gönderdi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı

Hafta sonu için plan yapanlar dikkat! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Van'da önemli açıklamalar: Bu oyun iyice kirlendi

Nesli tehlike altında! Van'da fotokapanla yaban keçisi görüntülendi