Van'da koronavirüs denetimleri yapıldı

Van'da koronavirüs denetimleri yapıldı

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge kapsamında Van'da koronavirüs denetimi yapıldı.


Tarih: 06.08.2020 18:13

Başkale

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği genelge kapsamında ilçe genelinde kontrollü sosyal hayat döneminde 'Sağlık için, hepimiz için' sloganıyla toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeler ve açık alanlarda denetimler gerçekleştirildi. İlçe merkezinde, 40 kişilik personelle sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığı denetlendi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak'ın da katılımıyla maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı denetlendi. Hijyen, maske ve sosyal mesafe kuralları konusunda hatırlatmalarda bulunan Solak, "Personelimizle birlikte sahaya çıkıp denetimi gerçekleştirdik. Esnafımızı ziyaret ediyoruz. Pandemi kurallarına uymak zorundayız. Müşterilere maske ve mesafe konusunda daha dikkatli olalım. Allah’ın izni ile birlikte Türkiye olarak bu hastalığı atlatacağız" dedi.

Çaldıran

Denetime Çaldıran Kaymakamı Adem Can, Belediye Başkanı Şefik Ensari, İlçe Emniyet Müdür Vekili Eyüp Okusal, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Diki ile Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Atilla Adıyaman da ilçe merkezinde denetimlere katıldı. Bakanlığın yayımladığı kuralları tek tek anlatarak esnaf ile vatandaştan sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını isteyen yetkililer, denetimlerde maskesi bulunmayanlar vatandaşlara maske de dağıttı.


Ülke olarak kurallara uyulduğu takdirde pandemi süreceğini rahat atlatacağımızı söyleyen Kaymakam Adem Can, “İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı genelge kapsamında kent genelinde kontrollü sosyal hayat döneminde ‘sağlık için, hepimiz için’ sloganıyla toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeler ve açık alanlarda bulunan vatandaşlarımızı uyarıyoruz. İş yerlerinden sokaktaki vatandaşımıza kadar herkese ulaşarak tek tek uyarıyoruz. İlçe merkezinde polisimiz ve belediye zabıta ekiplerince sosyal mesafe kurallarına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetliyoruz. Çaldıran ilçesi olarak bu denetimlerimiz pandemi süresince olduğu gibi devam edecektir. Bu konuda kurallara uymayanlara cezai işlem uyulayacağız” dedi.


Belediye Başkanı Şefik Ensari ise İçişleri Bakanlığının dün yayımladığı genelge sonrası Çaldıran’da korona virüs nedeniyle denetim yaptıklarını belirterek, “Denetimde halkımızı tek tek uyararak bakanlığın sunmuş olduğu kuralları anlatarak bilgilendiriyoruz. Pandemi sürecinde sosyal mesafenin korunması ve maske dağıtımı konusunda ciddi anlamda çalışmamız oldu. Pandemiden kurtulmanın yolu kurallara uymaktan geçer. Dikkat edilmezse yine sokağa çıkma kısıtlamaları gibi sorunlu günleri yaşamak zorunda kalacağız. Temennimiz kurallara uyularak eski sağlıklı günleri hep birlikte yaşamaktır” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Vekili Aslan denetimlere katıldı

İçişleri Bakanlığı kent genelindeki pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” sloganıyla denetimler yapılması için bütün valiliklere bugüne kadar ki en kapsamlı genelgeyi göndermişti. Genelgede, korona virüs salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatılmıştı.


İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, genelge kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İpekyolu Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğü ve zabıta ekipleriyle birlikte kentin ve ilçenin en büyük yeme içme mekanlarının ve kafelerinin bulunduğu İki Nisan Caddesi’ndeki esnafı denetledi.


Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aslan, korona virüse karşı mücadelede sosyal mesafe, hijyen ve maske takmaları konusunda esnafı ve vatandaşı bilgilendirdiklerini belirterek, “Özellikle şunun bilinmesini isterim. Alkollü mekanlar, barlar, bup’lar hala kapalı, vatandaşlarımız bu konuya hassasiyet göstersin. Tedbiri elden bırakmasın. Sadece İki Nisan Caddemizde denetim yapmıyoruz. Zabıta müdürlüğümüz tarafından 10 farklı ekiple ilçe merkezinde de denetimler sürüyor. Bütün herkes kurallara uysun. Daha bilinçli ve tedbirli olduğumuz dönemlere dönelim” dedi.

Çatak

Van’ın Çatak ilçesinde işletmeler bugün sabah mesainin başlaması itibariyle sağlık personeli, güvenlik güçleri ve zabıtalar tarafından denetlenmeye başlandı. “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” sloganıyla yapılan denetimde; kontrollü sosyal hayat, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı anlatıldı. Bu kapsamda Çatak Kaymakamlığı, Çatak Belediyesi, Çatak Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler denetimlerini gün boyu sürdürdü.


Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, İlçe Jandarma Komutanı Deniz Kün ve İlçe Emniyet Amiri Emre Kayhan tarafından Görentaş Jandarma Kontrol Noktasında gelen araçlar durdurularak şoför ve yolcular denetlenerek alınan yeni önlemler kapsamında bilgilendirildi.

Kaymakam Mehmetbeyoğlu’ndan korona virüs denetimi

Korona virüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından tedbirler artırılıyor. Söz konusu tedbirler kapsamında tüm Türkiye’de genişletilmiş denetimler yapıldı. Bu kapsamda Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, caddeleri gezerek vatandaşlara korona virüs bilgilendirme broşürü dağıttı. Korona virüs ile mücadelenin anlatıldığı “14 Kural” broşüründe; virüsün tanımı, belirtileri, korunma yolları ve hijyen kuralları görsellerle anlatılıyor. Korona virüsten korunmanın yollarının anlatıldığı el broşürlerini dağıtan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, 1,5 metre sosyal mesafe kuralını da hatırlatarak esnafa alışveriş esnasında dikkat edilmesi gereken kurallar konusunda uyarılarda bulundu.

Tuşba

Tuşba genelindeki lokanta, restoran, kafe, market, berber ve kuaför salonlarını ziyaret edip denetleyen Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Tuşba İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, Tuşba İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Muammer Taşdelen ve Tuşba İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eyüp Kalkan, sokaklarda ise maske, mesafe ve hijyen denetimleri yaptı.


Korona virüsün yayılma ve bulaşma hızını azaltma ve vaka sayısının önüne geçilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye istinaden yapılan denetimlere bizzat katılan Kaymakam Duman ve Belediye Başkanı Akman ile beraberindekiler, Beşyol mevkiinden başlayarak İskele Caddesi, Sıhke Caddesi ve Otogar Kavşağı’nda bulunan lokanta, restoran, kafe, market, berber, kuaför salonlarını ziyaret edip denetlediler. Sokaklarda ise maske, mesafe ve hijyen denetimleri yapan Kaymakam Duman ve Belediye Başkanı Akman; sosyal mesafeye, maske ve eldiven kullanımına dikkat edilmesi, çalışanların ve müşterilerin ürünlere asgari düzeyde temas etmeleri ve iş yerlerinde hijyen kurallarına uyulması konularında da esnafa bilgilendirme ve uyarılarda bulundular.

Gevaş

Kaymakam Hamit Genç, Belediye Başkanı Murat Sezer, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Ekmekcioğlu, Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen İbrahim Baykara, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Oğuz Kızıldağ, Sağlık Grup Başkanı Dr. Emir Değer ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Yamaç’ın da katılımıyla yapılan kapsamlı denetimde; market, kıraathane, berber, lokanta, taksici ve fırın gibi iş yeri ve yaşam alanları denetlendi. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam Hamit Genç ve Belediye Başkanı Murat Sezer, korona virüs salgını kapsamında alınması gereken kurallar konusunda bilinçlendirmeye yönelik güncel bilgilendirmelerde bulundu. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının insan ve toplum sağlığı için önemine dikkat çeken Kaymakam Genç, belirlenen eksikliklerle ilgili olarak da uyarılarda bulundu. Esnaflara “gönül selamı” veren Kaymakam kesinlikle tokalaşmaması konusunda da uyarıda bulundu.


Esnafın tümünün maskeli olmasından dolayı tebrik eden Kaymakam Genç, “Maske ve sosyal mesafeye mutlaka oyunuz. Siz esnaflar özellikle maskeye, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmelisiniz. Arefe gününden bu yana ilçede maske takma zorunludur. Takmayanlar 900 liradan başlayan cezaya muhatap olurlar, hem de hastalık riskine yüzde 90 oranında talipler. Yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 90’ı 65 yaş üstü. Bu nedenle kendinizi düşünmeseniz bile büyüklerinizi düşünmeniz lazım. Bu konuda hassas olmanız lazım. Kesinlikle maskesiz gezmeyeceğiz. Yaşlıların daha çok dikkat etmeleri lazım. Asla toklaşmayın gönül selamını verin. Fırında çalışan kardeşlerimiz kesinlikle ekmeğe ve paraya dokunmayacaklar. Eldiven takacak, ekmeği veren ayrı parayı alan ayrı çalışan olacak. Ekipler de sık sık denetimlerini sürdürecek. Maskesiz gezen olursa önce ikaz edilecek, sonra 900 TL, ikincisi 1800 TL ve sonrasında 3150 TL para cezası uygulanacak. Hem kendisinin hem de toplumun sağlığı için herkesin kurallara uymasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Saray

İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Yunus Ataman öncülüğünde kurum amirleri, zabıta ekipleri, kolluk kuvvetleri, tarım ve sağlık çalışanlarının katılımıyla ilçe merkezinde denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde işletme sahipleri bilgilendirilip, tedbirlere uyulması konusunda uyarıldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü