Van'dan 'Kurban Bayramı' mesajları

Van'dan 'Kurban Bayramı' mesajları

Van'dan Kurban Bayramı mesajları gelmeye başladı. vantelgraf.com ekibi olarak sizler için mesajları bir haberde derledik.


Tarih: 30.07.2020 11:49

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say

Bu manevi günlerde, milletimizin birlik ve beraberliği uğruna canını veren aziz şehitlerin emaneti olan ailelerini ve gazilerin unutulmaması gerektiğinin ifade edildiği mesajında Başkan Say, “Bayramlar birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir. Küskün ve dargınları barıştıran, umutları canlandıran, tüm İslam alemini kaynaştıran ve bütünleştiren bayramlar, sosyal huzurumuzu da pekiştiren manevi değeri yüksek olan anlamlı günlerdir. Bayramlarımız, aynı zamanda kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Bu sene ne yazık ki buruk bir bayram sevinci yaşıyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de derin etkilerini yaşadığımız salgın nedeni ile bu seneki bayram kutlamalarımızda el öpmek yerine sevgimizi göstermeli, kontrollü sosyal hayatı alışkanlık haline getirmeliyiz. Vatandaşlarımızdan ricam; kendilerinin ve sevdiklerinin sağlığı için maskesiz sokağa çıkmasınlar, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen riayet etsinler. Uzun yola çıkacak hemşerilerimizden de trafik kurallarına dikkat ederek önce kendilerinin, sevdiklerinin ve hiç tanımadıkları insanların hayatlarını korumalarını önemle rica ediyorum. Bayram demek, birlik demek, bütünlük demek, komşuluk, insanları mutlu etmek demektir. Yüce Rabbim bayramımızı bütün vecibeleri ile eda etmeyi nasip etsin inşallah. Bu vesile ile başta Edremitli hemşehrilerim olmak üzere, bütün İslam Alemi’nin mübarek Kurban bayramını, Yüce Rabbim’den ülkemizde hayır ve bereketin, birlik ve beraberliğin daim olduğu nice bayramlar dilerim” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman

Kurban bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, bayramların, küskünlüklerin sona erdiği, barışın ve huzurun sonsuza dek hâkim olması adına önem taşıyan günler olduğunu belirtti. Bu yıl tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Hac vazifelerini yerine getirmek için binlerce kişinin başvuruda bulunduğunu ancak yaşanan pandemiden dolayı bunu gerçekleştiremediklerini, fakat her şerde bir hayrın olduğunu anlatan Başkan Akman, “Bu yıl yaşanan korona virüs (Covid-19) salgınından dolayı hem kendimizin hem de sevdiklerimizin sağlığı için bayram gezmeleri ile eş, akraba ve dost ziyaretlerinde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına daha fazla dikkat etmemiz gerekir” dedi.


Bayramların çok özel günler oluğunu da vurgulayan Başkan Akman, “Milletimizin birlik ve beraberliği, kardeşlik ve dayanışma ruhu bayram günlerinde daha da gelişir ve pekişir. Kurban Bayramı’nı böylesine güzel manevi heyecanlarla karşılarken, hükümetimizin ve yerel yönetimlerimizin başarılı çalışmaları sayesinde, milletimizin her yeni bayrama biraz daha mutlu girdiğini görmenin sevinci içindeyiz. Güzel ilçemizin yaşam kalitesinin her geçen gün arttığı, her alanda öncü ve örnek bir ilçe haline getirme hedefiyle çalışmalarımızı gece gündüz demeden sürdürüyoruz. Bugüne kadar Tuşba için önem arz eden birçok projeyi hayata geçirdik. İnşallah Kurban bayramından sonra hız kesmeden projelerimizi uygulamaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı.


“Kaza ve belaların bertaraf olduğu, dargınlıkların ve küskünlüklerin unutulduğu, örf ve adetlerin uygulandığı önemli günlerden biri olan Kurban bayramını idrak ettiğimiz şu günlerde İslam coğrafyasında umutların yeşermesi ve kaosun bitmesinin en büyük temennimizdir” diyen Başkan Akman, “Van olarak yıl içerisinde çığ ve deprem felaketleri, tekne faciası ve en son olarak keşif uçağının düşmesi olayı gibi birçok üzücü olay yaşadık. Bir daha böyle olayların yaşanmaması dileği ile Mübarek Kurban bayramının milletimize, İslam âlemine ve hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan

Belediye Başkan Vekili Aslan mesajında, “Toplumsal birlikteliğin samimiyetle yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban bayramına daha ulaşmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Küskün ve dargınları barıştıran, umutları canlandıran, İslam âlemini kaynaştıran ve bütünleştiren bayramlar, sosyal huzurumuzu da pekiştiren manevi değeri yüksek olan anlamlı günlerdir. Bayramlarımız, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin ve aramızdaki bağları geliştirmenin de vesilesidir. Toplumları yakınlaştıracak, medeniyetleri kaynaştıracak, mesafeleri giderecek bir iklime insanlığın bugün her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bu anlamda bayramlar milletimizin eşsiz ilham kaynaklarıdır. Yüce mevlaya yakın olmak için yerine getirdiğimiz bu ibadeti ifa ederken bizi ondan ve onun rızasından uzaklaştıracak her türlü davranıştan kaçınmalıyız. Dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu ve ferdi sevinçlerin müşterek mutluluklara dönüştüğü bu müstesna bayram günleri, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsattır. Bu anlamda bütün kırgınlıklarımızı ve dargınlıklarımızı unutarak kardeşçe kucaklaşmalı ve bayram sevincini hep beraber yaşamalıyız. Bu duygularla ülkece birlik, beraberlik içerisinde geçirebileceğimiz daha nice bayramlara ulaşılması, her haneye sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennilerimle başta ilimiz ve ilçemiz olmak üzere, ülkemizin ve tüm İslâm âleminin mübarek Kurban bayramını kutluyorum” dedi.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış

Başkan Tanış mesajında, “Dostluğun, barışın, birlik ve beraberlik anlayışının en ileri düzeye vardığı bir Kurban bayramına daha ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. İdrakiyle müşerref olduğumuz dini bayramlarımızda, özellikle yakınımızdakilerin fark edildiği, gözetildiği ve toplumda açılan yaraların sarıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden serpilip geliştiği çok özel ve kutsal zaman dilimleridir. İdrak edeceğimiz bu bayram, İslam coğrafyasında ümitsizliklerin ortadan kalkması ve geleceğe umutla bakabilmek için Allah'ın bizlere bir ihsanıdır. Çok kıymetli hemşerilerim; korona virüs salgınıyla mücadelemizde özellikle bayram münasebetiyle dost ve akraba ziyaretlerine bir süreliğine ara vermemiz, belirlenen yerlerde ve kurban kesim yerlerinde bulunduğumuz süre içerisinde sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uymamız hem kendi sağlığımız hem de toplumumuzun sağlığı açısından önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, bayramın insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal yayımladığı mesajda, "Kıymetli hemşerilerim; ülkemizin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlayan, manevi değerlerimizden biri olan Kurban bayramını hep birlikte huzur ve güven içerisinde karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bayramda tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinin ülkemizde de devam ediyor olması sebebiyle büyüklerimizi, dostlarımızı ziyaret etmekten kaçınalım. Bayram neşemizi iletişim araçlarımız ile sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek geçirelim. Bu duygu ve düşüncelerle; vatandaşlarımızın, basın mensuplarımızın, bayram süresince görevi başında olan çalışanlarımızın ve tüm kamu görevlilerinin Kurban Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutlar, bayramın şehrimize, ülkemize ve tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini temenni ederim" dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı